Belső harcok a kőbányai MSZP-ben
Az MSZP kőbányai képviselőcsoportja kizárta soraiból Verbai Lajos polgármestert – közölte az MSZP helyi elnöke az MTI-vel.
2010. augusztus 26. 15:58

Élő Norbert „Fidesz-bérencnek” nevezte Verbait, aki viszont baloldaliságát régóta bizonyított politikusnak tartja magát.

Élő Norbert – aki a kerület szocialista polgármesterjelöltje – elmondta: Verbai Lajos ugyan már májusban kilépett az MSZP-ből, de saját kérésére továbbra is tagja maradt a frakciónak. Hozzátette: azért zárták ki Verbait a kőbányai MSZP-frakcióból, mert a polgármester – az MSZDP által támogatott független jelöltként – „félreérthető tájékoztatással szocialista szimpatizánsoktól is elhozta az ajánlószelvényeket”. A szocialista politikus „Fidesz-bérencnek” nevezte Verbai Lajost, aki szerinte már az elmúlt évek során is feltűnően jó kapcsolatot ápolt a Fidesz kőbányai csoportjával.

Verbai Lajos az MTI-hez eljuttatott közleményében a kizárására reagálva azt írta: őt a kőbányaiak jól ismerik és baloldaliságát a helyben élőknek nem kell bizonyítania, mert azt már megtette az elmúlt évtizedekben. „A kerületi MSZP-nek nem félnie kell attól, hogy van egy megfelelő támogatottságú baloldali jelöltje Kőbányának, hanem támogatnia kellene” – közölte, hozzátéve: Élő Norbert azért fél, mert tapasztalja, hogy a kőbányai baloldaliak ezt jól tudják, és minden befeketítő ügyeskedése ellenére kellő biztatást adnak számára még a helyi MSZP-s körökből is. A kőbányai polgármester azt írta: „Élő Norbert szerint aki nem budai milliomos, az nem baloldali. Élő, aki a XII. kerületben él, fél évvel ezelőtt talán még azt sem tudta, hol van Kőbánya, semmit nem tud a kerületről, az itt élők problémáiról” – vélekedett Verbai.

MTI nyomán
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
  • Az ország szabadságát jelképezi a megújuló Citadella
    Elkezdődött a Citadella megújítása Budapesten. A hosszú évek óta elzárt és mára lepusztult erőd felújítása 2023-ig tart - közölte a Várkapitányság az MTI-vel csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó