Késsel támadtak a fideszes aktivistákra Angyalföldön
Kedden kora este Budapest XIII. kerületében, az Angyalföldi úton ismeretlen tettesek megtámadták, majd késsel megszúrták a Fidesz ajánlószelvényeket gyűjtő aktivistáit – olvasható a párt közleményében. Az egyik aktivista 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.
2010. augusztus 18. 14:16

A párt helyi szervezetének közlése szerint a késelést megelőzően szóváltás alakult ki az aktivisták és az ismeretlen támadók között. A tettesek a sértettek politikai hovatartozását alpári módon becsmérelték, fideszesként megnevezve őket. A két fiatal aktivista a XIII. kerületi rendőrkapitányságon az eset után feljelentést tett. A XIII. kerületi Fidesz megdöbbentőnek tartja, hogy a kerületben egyre nagyobb méreteket ölt a politikai agresszió.

OS
  • A jogállamra támadna a szélsőbal
    Tölgyessy Péter alkotmányjogász, az SZDSZ egykori elnöke szerint rendőrségi ügy lenne, ha a szélsőbal felfüggesztené az Alaptörvényt.
  • A kormány nemzetben gondolkodik
    A magyar kormány filozófiája, hogy nemzetben gondolkodik, hiszen az emberiség értékgazdagsága a nemzetek sokszínűségében áll fenn - jelentette ki a nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes kedden Budapest IX. kerületében.
  • Európa sokszínűségének alapja a nemzeti identitás
    Kövér László: „Mi, magyarok, és az európai emberek elsöprő többsége nem posztkeresztény és posztnemzeti birodalmi jövőt akar magának és utódainak, hanem hagyományaikra és kultúrájukra támaszkodó nemzetek szuverén államainak együttműködése révén megerősödő Európában szeretne élni."
MTI Hírfelhasználó