Gyilkosság Pakisztánban - jó kis törvények, mi? De nem tartják be...
A katolikus kisebbségvédelmi miniszter meg mondjon le.
2010. augusztus 3. 09:21

Pakisztán iszlám értelmisége a kisebbségvédelmi miniszter, Shabbaz Bhatti lemondását kérte, miután a katolikus vallású politikus felszólalt két keresztény meggyilkolása után. Az áldozatokat, egy protestáns lelkészt és testvérét július 19-én ölték meg muszlim szélsőségesek.

A helyi források szerint a két keresztényt, akit istenkáromló röpcédulák vádjával tartóztattak le, felmentették volna az ügyben. Ugyanakkor egy másik ítélet szerint, amelyet a faiszalabadi mullah mondott ki, halálbüntetés várt rájuk. Egy kihallgatás után a faiszalabadi bíróság előtt gyilkolták meg őket. Az akcióban egy rendőr is megsebesült.

Shabbaz Bhatti miniszter elítélte a kettős gyilkosságot és hamisnak nevezte a két keresztény ellen felhozott vádakat. Hangsúlyozta továbbá, hogy a tragikus esemény az istenkáromlás elleni törvénnyel való visszaélés következménye. Pakisztánban e szerint életfogytiglani börtön vár arra, aki megsérti a Koránt és halálbüntetés arra, aki Mohamedet gyalázza.

A pakisztáni iszlám körök és különösen Allama Ahmed Mian Hammadi tudós bírálták a minisztert nyilatkozata miatt és lemondását kérték. A muszlim tudós egy pakisztáni napilapban azt állította, hogy az istenkáromló meggyilkolása nem kegyetlenség.

A lahorei legfelsőbb bíróság vizsgálatot indított a két keresztény meggyilkolása kapcsán. A súlyos fenyegetések ellenére a sajtóforrások a fogvatartottak hiányos védelmére mutatnak rá. A rendőrség bejelentette, hogy letartóztatott egy személyt, akit érintettnek vél a kettős gyilkosságban.

Vatikáni Rádió - Magyar Kurír
  • Szarvas József: El kell vállalni a feladatot!
    Van jó pár olyan gondolatom, kérdésem, amely egy színészi pályára készülő fiatal számára izgalmas lehet. Most a diákokkal együtt magam is pályakezdő leszek. Több mint negyven magam mögött hagyott évaddal.
  • A mezőgazdaság az ország legfontosabb bástyája
    A koronavírus-járvány megmutatta, hogy a mezőgazdaság és a rá épülő hazai élelmiszeripar az ország legfontosabb bástyája - jelentette ki az agrárminiszter az Északi Agrárszakképzési Centrum gépjárműátadásán kedden Nyíregyházán.
  • Eleven és gazdagodó a nemzeti hagyomány
    Mind a hungarikumokkal, mind a folkTrend! mozgalommal azt mutatjuk be, hogy milyen ma a magyar és milyen lehetne. Tehát nem kell leragadnunk ott, hogy milyen volt. Föl kell mutatnunk azt, hogy ez élő kultúra, sőt elevenebb is lehetne.
MTI Hírfelhasználó