Lezuhant egy utasszállító repülőgép
Legkevesebb öt holttestre bukkantak a mentőalakulatok a pakisztáni utasszállító repülőgép lezuhanásának helyszínén, három ember pedig csak megsebesült, de csodálatos módon életben maradt.
2010. július 28. 10:17

Az Air Blue magán légitársaság Airbus által épített, 152 embert szállító gépe dombos területen csapódott a talajba Iszlámábád közelében szerda reggel. A baleset helyszínéhez közút nem vezet, a pakisztáni televízióban mutatott képsorok szerint a mentési munkálatokban részt vevők gyalogosan közelítették meg a roncsot. A kutatásba helikoptereket is bevetettek. A becsapódás helyszínén sűrű a füst, a körülötte lévő erdős terület több helyen kigyulladt.

A menetrend szerinti járat 146 utast és 6 fős személyzetet szállított - közölték a pakisztáni hatóságok.

A déli kikötővárosból, Karacsiból érkező repülőgép greenwichi idő szerint 4.43-kor vesztette el a kapcsolatot az iszlámábádi Benazir Bhutto Nemzetközi Repülőtér irányítótornyával.

Azt egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet, de a pakisztáni légügyi hatóságok elmondták, hogy meglehetősen kemény időjárási viszonyok között készülődött landoláshoz a gép. Pakisztánban napok óta esik az eső, és köd is nehezíti a tájékozódást.

MTI nyomán
MTI Hírfelhasználó