Szétvert egy egész városrészt a jégeső Őriszentpéteren
Harminc ház károsodott Őriszentpéter baksaszeri városrészében a péntet esti viharban. A tyúktojás méretű jégdarabok három házban komolyabb károkat is okoztak - értesült a HavariaPress.
2010. július 24. 13:25

Vihar tombolt péntek este Őriszentpéteren. A tyúktojás méretű jégdarabok harminc házat rongáltak meg, három ház tetejében komolyabb kárkok keletkeztek. A viharos erejű szél fákat döntött ki, amik elektromos vezetékekre dőltek, igy jelenleg áram sincs a település egy részén. A tűzoltók a kidőlt fákat vágják le a vezetékekről, és a házak tetejét fóliázzák, mert reggel óta folyamatosan esik az eső, és a már így ís átázott tetők nem tudják a házon kívül tartani a csapadékot. A szigetelőanyagot a helyi tüzéptelep és iparcikk bolt biztosította az önkörmányzat részére.

  • A kormány az ország biztonságát és a gazdaságot is megvédi
    Az elhúzódó háborús helyzetben az új magyar kormány két legfontosabb feladatának az ország biztonságának és gazdaságának megvédését nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón. Gulyás Gergely bejelentette, hogy péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak rezsicsökkentett árú üzemanyagot, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pedig a kormány által nyolc területen bevezetendő extraprofit-különadó részleteiről számolt be.
  • A Kádár-rendszer feltárása nélkül nem érthetjük a jelent
    Száztíz évvel ezelőtt született Kádár János, aki hazánk XX. századi történelmének egyik legmeghatározóbb figurája lett.
  • A digitalizált világ diktatúrába torkollhat
    „Ha a mesterséges intelligenciának átadjuk a döntést, akkor valóban jöhet egy fordulat, amikor valóban már egzisztenciális fenyegetést fog jelenteni az emberi létezésre” – mondja Miklos Lukacs de Pereny.
MTI Hírfelhasználó