Schmitt Pál távozik!
Schmitt Pál megválasztott köztársasági elnök, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) vezetője az idei kiemelkedő hazai sportesemények közül hármat tart számon úgy, hogy azon neki "kötelezően" ott kell lennie - erről az egyik, a debreceni öttusa Európa-bajnokság vasárnapi férfi döntőjének utolsó száma előtt tartott sajtótájékoztatón beszélt, amelyen kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy le fog mondani MOB-elnöki posztjáról.
2010. július 18. 19:42

A MOB vezetője a debreceni verseny mellett a budapesti úszó Eb-t, valamint a szintén fővárosi triatlon-világbajnokságot említette az idei legjelentősebb magyarországi sportesemények között. A sajtótájékoztatón a további MOB-szerepvállalására vonatkozó kérdésre reagálva azt mondta: nem ő dönti el, hogy maradhat-e az olimpiai bizottság vezetője köztársasági elnökként, e tekintetben az alkotmány világosan fogalmaz, ezért valamennyi tisztségéről le fog mondani. "Szívesen látnék utódomként egy olimpikont" - tette még hozzá újabb felvetésre reagálva, nevet azonban nem említett.

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere ehhez kapcsolódva úgy fogalmazott: ő mint MOB-tag azt az álláspontot képviseli, hogy ne csupán olimpikon, hanem olimpiai bajnok legyen a következő MOB-elnök. A városvezető kitért rá, hogy 2001 óta 17 jelentős világszintű, illetve kontinentális sporteseményt rendeztek Debrecenben, a mostani a tizennyolcadik. Hozzátette, hogy az eredményeket lehet önmagukban értékelni, de lehet a feltételek figyelembevételével is, és ez vonatkozik a rendezésre is. "A debreceni öttusa Európa-bajnokság költségvetése negyede a 2006-os budakalásziénak és tizede az 1999-es margitszigeti világbajnokságénak" - mondta. Konkrétan ez 45 milliós alapösszeget jelent, amihez a város létesítményhasználattal 16 milliót, a házigazda Debreceni Sportcentrum pedig 5,5 milliót tett hozzá.

MTI
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Széchenyi európaisága a mának is mintát ad
  Széchenyi István Magyarország felemelkedését a korban rohamosan fejlődő Nyugat-Európához való felzárkózásban, és a kontinensnek a kapitalizmus útjára lépett felében kialakított gazdasági minták átvételében látta – mondta Latorcai Csaba államtitkár a Széchenyi Társaság idei dÍjkiosztó ünnepségén a Magyar Tudományos Akadémia épületében.
 • A jegybank folytatja az infláció elleni küzdelmet
  Az alapkamatemelési ciklus lezárásával nincs vége az infláció elleni küzdelemnek, a jegybank más eszközökre nagyobb hangsúlyt fektetve folytatja a pénzügyi szigorítást és az infláció elleni küzdelmet - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a 125 bázispontos kamatemelést követő sajtótájékoztatón, kedden.
 • Orosz keresztény kitüntetést kapott Semjén Zsolt
  2022. szeptember 13-án, a magyar kormány épületében nyújtotta át Hilarion Budapest-magyarországi metropolita Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes részére a „Dicsőség és becsület” rend II. fokozatát.
MTI Hírfelhasználó