Öngyilkos merénylet Pakisztánban
Az újabb adatok szerint legalább 56 ember halt meg, és száznál többen megsebesültek pénteken Pakisztán északnyugati részén egy öngyilkos merényletben.
2010. július 9. 15:30

Az Afganisztánnal szomszédos és az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egyik bázisának tartott törzsi területen lévő Jakagund falu piacterére egy motoros hajtott be, s felrobbantotta magát. Két detonáció volt - előbb egy kisebb, majd egy nagy erejű. A robbanásoktól megrongálódott a helyi közigazgatás épülete, számos üzlet és egy kis börtön. Utóbbiból 28 rab megszökött a rendőrség szerint.

Kórházi források szerint közel 104-en sebesültek meg a merényletben, és közülük 89-en vannak még kórházban. Kormányzati tisztviselők kevesebbre, ötven körülire tették a sebesültek számát.

A Pesavartól délre, hegyes vidéken lévő törzsi terület, ahol a falu is található, amerikai megítélés szerint egyaránt menedékhelye az al-Kaida tagjainak és a kabuli kormány ellen harcoló afganisztáni táliboknak.

MTI nyomán
  • Szarvas József: El kell vállalni a feladatot!
    Van jó pár olyan gondolatom, kérdésem, amely egy színészi pályára készülő fiatal számára izgalmas lehet. Most a diákokkal együtt magam is pályakezdő leszek. Több mint negyven magam mögött hagyott évaddal.
  • A mezőgazdaság az ország legfontosabb bástyája
    A koronavírus-járvány megmutatta, hogy a mezőgazdaság és a rá épülő hazai élelmiszeripar az ország legfontosabb bástyája - jelentette ki az agrárminiszter az Északi Agrárszakképzési Centrum gépjárműátadásán kedden Nyíregyházán.
  • Eleven és gazdagodó a nemzeti hagyomány
    Mind a hungarikumokkal, mind a folkTrend! mozgalommal azt mutatjuk be, hogy milyen ma a magyar és milyen lehetne. Tehát nem kell leragadnunk ott, hogy milyen volt. Föl kell mutatnunk azt, hogy ez élő kultúra, sőt elevenebb is lehetne.
MTI Hírfelhasználó