Megtalálták mindkét magyar áldozat holttestét
Megtalálták annak a magyar lánynak és fiúnak a holttestét péntek reggel a Delaware folyóban, akik szerdán egy philadelphiai városnéző vízibusz balesetében tűntek el.
Utoljára frissítve: 2010. július 9. 17:37
2010. július 9. 15:25

Újabb holttestet is találtak

Az amerikai hatóságok hivatalosan értesítették Magyarország New York-i konzulátusát, hogy megtalálták a másik magyar áldozat holttestét is - közölte a külügyi tárca szóvivői irodája. Pénteken újabb holttestet emeltek ki a Delaware folyóból annak a helynek a közelében, ahol két magyar fiatal eltűnt egy philadelphiai városnéző vízibusz balesetében.

A hatóságok előzőleg megtalálták annak a magyar lánynak holttestét, akinek nyoma veszett a szerdai balesetben. Az első holttestet egy horgász szúrta ki kora hajnalban, a második, víz felszínén úszó testet reggel - helyi idő szerint 10 óra előtt - látták meg sajtósok. A második tetemet még nem azonosították.

A hatóságok előzőleg annyit közöltek, hogy egy fiatal lány - nem azonosított - holttestét emelték ki a folyóból, amikor hajnalban a 15 méter mélyre süllyedt kétéltű jármű kiemelését készítették elő. Egy uszály ütközött a műszaki hiba miatt a folyón veszteglő vízibuszba szerdán helyi idő szerint kora délután a belvárosban. A balesetben vízbe került 37 emberből 35-öt kimentettek, két magyar turista, egy 20 éves fiú és egy 16 éves lány azonban nem került elő.

MTI nyomán
MTI Hírfelhasználó