Hatala: A hazának szüksége van a polgárőrségre
A polgárőrségre nem a rendőrségnek, hanem a hazának van szüksége, ezért a rendőrség stratégiai partnerének tekinti a polgárőröket – jelentette ki Hatala József országos rendőrfőkapitány szombaton a Heves megyei Poroszlón az országos polgárőrnapon.
2010. július 3. 14:11

A polgárőrség és a rendőrség szoros együttműködésére különös példát szolgáltat az árvízi védekezés, ahol a polgárőrök is dicséretes és áldozatos munkát végeztek – tette hozzá az altábornagy.

Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára szintén megköszönte a polgárőrségnek az árvízi védekezés során tanúsított áldozatkész munkáját. Az egész magyar társadalom hálás azért, hogy fegyelmezett munkájukkal megelőzték a még nagyobb veszteségeket. Ezentúl is hasonló helytállásra számít a polgárőrség részéről a nemzeti együttműködés programjának megvalósítása érdekében – fűzte hozzá.

Magyarországon nem lehet egyetlen település sem, ahol az emberek nem érzik magukat biztonságban, ezért a bűnözés megelőzésében is számít a kormányzat a polgárőrségre, eredményes munkájukhoz pedig minden segítséget megad – mondta az államtitkár.

A közbiztonság nemzeti üggyé lépett elő

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke is azt hangsúlyozta, hogy büszke a polgárőrök helytállására az árvízi védekezésben. A közbiztonság nemzeti üggyé lépett elő, és a polgárőröknek meg kell felelniük az új kihívásoknak, meg kell védeni a kiskerteket, az erdőket, a mezőket, és az a cél, hogy minden településen polgárőregyesület segítse a rendőrséget – mondta Túrós András. Hozzátette: ugyanakkor a 2115 egyesületben dolgozó 90 ezer polgárőrt, a polgárőrséget a politika nem sajátíthatja ki.

A polgárőrnap mintegy hétezer résztvevőjét levélben köszöntötte Pintér Sándor belügyminiszter, aki szintén megköszönte a polgárőrök árvízi védekezés során végzett munkáját. A rendezvényen Túrós András átadta az árvízkárosultak képviselőinek azt a csaknem 4,3 millió forintot, amelyet a polgárőrök gyűjtöttek össze a megsegítésükre.

MTI nyomán
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A Parlamentben nyílt meg a Kurultaj
  Több mint 20 nemzet képviselőjének jelenlétében a Parlamentben nyílt meg a Bugacon pénteken kezdődő Kurultaj hagyományőrző rendezvény.
 • A háborúk felelősei
  Kizárt, hogy Putyin (elemzést érdemlő) „dühe” ne játszott volna szerepet a támadási parancs előzményeként. Ő az, aki bármit csinált, a közvéleményt befolyásolni képes nyugati médiában csak és kizárólag negatív jelzővel illették, miközben elnöksége alatt a korábban szétzilált Oroszország újfent katonai és gazdasági hatalom lett – fogalmaz Földi László.
 • Adócsalásba bukhat bele a német kancellár
  Arról ír az AFP francia hírügynökség a Hamburger Abendblatt című német lapra hivatkozva, hogy a „CumEx Files" elnevezésű, adócsalási botrány kapcsán az ügyészség már vizsgálja Olaf Scholz német szociáldemokrata (SPD) kancellár e-mailjet. Scholz 2015. január 1-től lebonyolított elektronikus levelezését nézik át.
MTI Hírfelhasználó