Megkezdődik a 29 pontos akcióterv parlamenti tárgyalása
Háromnapos ülést tart a jövő héten az Országgyűlés, amely elkezdi tárgyalni a kormány 29 pontból álló gazdasági akciótervének végrehajtásához kapcsoló törvénycsomagokat – közölte Balsai István, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a házbizottság ülése után, csütörtökön.
2010. július 1. 12:02

Elmondta: két nagy törvénycsomag kerül az Országgyűlés elé a gazdasági és a közbeszerzési jogszabályok módosításáról, utóbbi például száz új törvényszakaszt tartalmaz. Hozzátette: két alkotmánymódosítás tárgyalását is megkezdi az Országgyűlés. Az egyik a közbiztonságot érintő jogszabályokhoz kapcsolódik, és a bíróság jogkörét terjesztené ki, a másik lehetővé tenné a költségvetési szektorban a kétmillió forint feletti végkielégítések 98 százalékos jövedelemadóját.

Balsai kitért arra: az Országgyűlés július 19-én új házelnököt és alkotmánybírákat is választ. Kérdésre válaszolva közölte: a házbizottság ülésén nem hangzott el az új házelnök neve.

MTI nyomán
  • Elégedetlen a magyarok többsége az ellenzéki pártok munkájával
    Az ellenzéki pártok 10, sőt 2006-tól számítva 14 év alatt sem tudtak soraik közül felmutatni egy olyan politikust a választók számára, aki képes lett volna a legelutasítottabb magyar baloldali politikustól, azaz Gyurcsány Ferenctől átvenni az ellenzék vezetését – állapítja meg a Századvég Alapítvány kutatása, amely szerint a magyaroknak lesújtó véleményük van az ellenzékről.
  • Trump csak útban volt
    A mainstream elitet nem az zavarta, amit Trump elnök négy év alatt tett, hanem amit még megtett volna.
  • Deutsch kritizálni mert, most ki akarják zárni a néppártból
    Az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójában kezdeményezés indult Deutsch Tamás kizárására a politikus egy friss nyilatkozata miatt. A Fidesz-alapító lapunknak az üggyel kapcsolatosan elmondta: az tökéletesen megmutatja, miért kell nemet mondani a brüsszeli jogállamisági mechanizmusra.
MTI Hírfelhasználó