A végkimerülés határán - három napja teniszeznek
Minden idők leghosszabb teniszmeccse zajlik angol földön, Wimbledonban az amerikai John Isner és a francia Nicolas Mahut között.
2010. június 24. 09:58

John Isner és Nicolas Mahut a fizikai összeomlás határára került. Ez önmagában nem lenne hír, ha nem a sporttörténelem eddigi leghosszabb teniszmeccse vitte volna a két játékost a végkimerülés határáig.

Kedden és szerdán is rásötétedett a futballvébé árnyékában zajló wimbledoni tenisz Grand Slam-torna 18-as számú pályájára, a John Isner és Nicolas Mahut között zajló összecsapás alatt. A bajnokságon 23. kiemelt amerikai és a selejtezőből érkezett francia teniszező 2:2-es szettarányig – döntő játszmáig – viszonylag gyorsan, körülbelül 3 óra alatt eljutott, ekkor azonban olyasvalami kezdődött, ami eddig soha: egy véget nem érő különmeccs.

Emlékezetes, a 2004-es Roland Garroson „alig” hat és fél óra alatt végzett egymással Fabrice Santoro és Arnauld Clement, ám most Wimbledonban csak a döntő szett már ennél jóval hosszabb ideje tart – a fényviszonyok miatt pedig három napja.

Kettejük „háborújának” papíron egyébként mindössze a wimbledoni torna legjobb 64 játékosa közé kerülés, de lehet, hogy már az is csoda lenne, hogyha véget érne a tenisztörténelem leghosszabb összecsapása. A jelenlegi állás: 6:4, 3:6, 6:7 (7:9), 7:6 (7:3), 59:59.

MNO nyomán
  • Nem ma dől el, hogy melyik európai formációban folytatjuk
    – Kiderült, hogy ott nincs helyünk, ahol a politikai torzsalkodás fontosabb, mint a járvány elleni védekezés – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője azt követően, hogy a nagyobbik kormánypárt ma elhagyta a néppárt frakcióját. A politikus szerint egyelőre nem érdemes arról spekulálni, hogy a Fidesz hol folytatja az Európai Parlamentben.
  • Tisztifőorvos: oltási dömpinget terveznek a hétvégén
    Szombaton és vasárnap 74 ezer, 18 és 60 év közötti krónikus beteget tervezünk beoltani a kórházi oltópontokon az AstraZeneca oltóanyagával, az érintettek csütörtökön sms-ben kapják meg az oltópont helyét és az oltás idejét - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.
  • Orbán Webernek: A Fidesz távozik a néppártból
    Az EPP európai parlamenti képviselőcsoportja belső szabályzatának megváltoztatása egyértelműen ellenséges lépés a választóinkkal és a Fidesszel szemben.
MTI Hírfelhasználó