A bulvár ráizgult: Lehet Vágó is főpolgármester?
2010. június 23. 18:03

“Vágó István lehetne az MSZP és az LMP közös főpolgármester-jelöltje - állt elő meglepő javaslattal Újbuda szocialista polgármestere. Molnár Gyula tegnapi nyilatkozatában kitért arra: nem tartja szerencsésnek, hogy a főpolgármester-jelölés kapcsán az ellenzéki pártok pártjelöltekről alkudozzanak.

Szavai szerint nem nekik, hanem ‘a városnak kellene úgymond kitermelnie egy civil szereplőt, akivel szemben a pártoknak nem kellene jelöltet állítaniuk’. A Fidesz jelöltjének esélyeiről szólva elmondta: ‘Tarlós népszerűsége a fővárosban nem mozog együtt a Fidesz országos támogatottságával. Valahol negyven-negyvenöt százaléknál áll meg, ami természetesen bőven elegendő ahhoz, hogy ezt a választást megnyerje, ha vele szemben nincs egy kompetens személy, aki sokkal inkább kielégíti a budapestiek sokszínű város iránti igényét’.

(...)

A TV2 máris jelezte: nem szándékoznak elengedni Vágó István kezét. ‘Büszkék vagyunk arra, hogy Vágó Istvánt tartják Magyarország leghitelesebb emberének, és hozzá hasonlóan úgy gondoljuk, hogy a főpolgármesterség egy szakma, amihez jól kell érteni. Neki pedig már van egy szakmája, amihez ért: nagyszerű műsorvezető, akinek munkájára hosszú távon számítunk!’ - tudatta a csatorna sajtóosztálya.

A jelölés ötletéhez máris csatlakozott Hajdú Péter, a TV2 műsorvezetője, aki először csak támogatásáról biztosította Vágót, majd egy „Vágó Istvánt főpolgármesternek" nevű csoportot is létrehozott a Facebookon (a csoportosulás eddig 229 tagot számlál). „Ebben a túlpolitizált közéletben jó lenne, ha egy független, hiteles médiaszemélyiség lenne a főpolgármester" - nyilatkozta Hajdú, aki a jelek szerint nem értesült róla, hogy Demszky Gábor az idei helyhatósági választáson már semmilyen formában nem méreti meg magát - a Frizbi című műsor vezetője ugyanis Vágó jelölésével kapcsolatban fontosnak tartotta megjegyezni: ‘Nem politizálok, Demszkynél azonban István biztosan jobb lenne!’”

Heti Válasz
MTI Hírfelhasználó