Állami pénzek Réz András körül?
Gyanús szerződéseket talált Illés Zoltán államtitkár. Ezen ügyletek között van az a 100 milliós tétel, amelyhez Réz Andrásnak is köze lehet.
2010. június 20. 09:48

Az esztéta tagad, ugyanakkor a Grant reklámügynökség, melynek Réz a kreatív igazgatója, nettó 129 millió forint értékben kapott megbízást - tudatta a hírTV.

Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár elmondta: a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium előző vezetése több milliárdos nagyságrendben kötött szerződést az utolsó hetekben. Ezek közül vizsgálják azt az informatikai szerződést, amelyet a Microsofttal kötöttek szoftver licencek vásárlására összesen 1,2 milliárd forint értékben. Az államtitkár hozzátette, ezen kívül vizsgálják azt a 98 millió forintos szerződést is, amelyet vízállásfigyelésre kötöttek. Az államtitkár a gyanús megállapodások közt említette azt a PR-szerződést is, amelyet Réz Andrással kötött a tárca százmillió forint nagyságrendben. Az esztéta cáfolja az államtitkár állítását, miszerint tulajdonosa lenne annak a PR-cégnek, amellyel a tárca szerződésben áll.

Réz András a hírTV-nek elmondta: „Eddigi legjobb tudományom szerint egyetlen párt, kormány vagy minisztérium sem kötött, sem Réz Andrással, sem Réz András cégével ehhez hasonló szerződést, semmilyet sem.” Az esztéta szerint ő csak alkalmazott a kérdéses cégnél, így semmi köze az ügyhöz.

A Grant reklámügynökség, amelynek Réz András a kreatív vezetője tavasszal kötött szerződést megismételt gyorsított közbeszerzési eljárás után a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériummal. Az ügynökség a „Szólj rá apádra” elnevezésű, országos médiakampányhoz kapcsolódó kommunikációs és PR-feladatok ellátására kapott megbízást, nettó 129 millió forint értékben. A Grant reklámügynökség egyébként az eredménytelennek nyilvánított első közbeszerzési eljáráson nem vett részt.

hírTV nyomán
  • Kövér László fogadta a Bundesrat elnökét
    Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban fogadta a meghívására hivatalos látogatásra Budapestre érkezett Christine Schwarz-Fuchst az osztrák Szövetségi Tanács (Bundesrat) elnökét pénteken.
  • Orbán Viktor találkozója Marine Le Pennel
    Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pénteken Párizsban tárgyalást folyatott Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Tömörülés elnökével - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
  • A Barátság kőolajvezetéket fenyegeti a szélsőség
    Ha valami történne a Barátság kőolajvezetékkel, annak nagyon súlyos következményei lennének, nemcsak a magyarországi, hanem az egész régió olajellátására, és Ukrajnára is - mondta Hortay Olivér, a Századvég energetikai üzletágának vezetője pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
MTI Hírfelhasználó