Mesterházy: A Fidesznek nincs is kétharmada
2010. június 19. 09:12

"Korrekcióra szorul a Fidesz hatalomgyakorlása, mert a parlamenten belül sem veszik figyelembe az ellenzéki véleményeket és az érdekképviseletekre, szakszervezetekre, civil szervezetekre sem figyelnek - mondta Mesterházy Attila Salgótarjánban csütörtökön.

Az MSZP parlamenti frakcióvezetője sajtótájékoztatón azt mondta: az tud gesztust tenni, akinek markáns többsége van, a Fidesz önkorlátozással tehetné ezt meg.

Ha nem gyakorolják az önkorlátozást, akkor Magyarország meg fogja védeni magát a következő években - tette hozzá.

Mesterházy Attila úgy fogalmazott: a parlamentben belüli kétharmad, bármennyire is szeretné a Fidesz ezt az érzetet kelteni, nem forradalom alapján állt össze, és nem jelenti a társadalmi kétharmadot sem.

A parlamenti kétharmados többséget 2,7 millió ember szavazatával sikerült elérni, Magyarországon azonban 8 millió szavazókorú választó van, ebből könnyen lehet látni, hogy messze nincsen kétharmadja a Fidesznek - mondta.

'Ha nem változtatnak az irányon, akkor az ország, a közvélemény fogja korrigálni, hiszen nekünk a parlamentben egyharmadunk sincs, ezt mi parlamenti eszközökkel nem tudjuk kikényszeríteni, de társadalompolitikai, parlamenten kívüli erők bizony ki tudják kényszeríteni, ők pedig a magyar választók' - fogalmazott Mesterházy Attila."

***

Kérdés: ha a Fidesznek nincs kétharmada, mennyije van az MSZP-nek? A magyar társadalomban? Sohasem tudjuk meg?

mszp.hu
MTI Hírfelhasználó