Gyűjtik az iratokat a rendőri brutalitások ügyében
Balsai István miniszterelnöki megbízott megkezdte munkáját a 2006. október 23-i rendőri brutalitással kapcsolatos iratok begyűjtésével. Erről az érintett számolt be Gulyás Gergely fideszes képviselővel közösen tartott sajtótájékoztatóján.
2010. június 18. 15:08

Balsai István és Gulyás Gergely hangsúlyozták: a 2006 őszi rendőri brutalitást vizsgáló bizottság megkezdte munkáját. A vizsgálat során olyan nemzetbiztonsági anyagokat is felhasználnak, melyek korábban hozzáférhetetlenek voltak.

Gulyás Gergely elmondta, hogy az 2006. augusztus 20-i tűzijáték és az október 23-i rendőri erőszak áldozataival az események negyedik évfordulójáig meg szeretnék kötni az egyezségeket, és ki akarják fizetni a kártalanítást.

Az állam csak a jogalappal bíró, megalapozott követeléseket elégíti ki, ezt is a bírói gyakorlattal összhangban álló mértékben - húzta alá.

Valószínűleg hosszú lesz a munka - fogalmazott Balsai István -, hiszen nem egyetlen ügyről van szó. A rendőri brutalitással kapcsolatos, három folyóméternyi anyag feldolgozása nagy feladat. Ki kell deríteni, hogy az egyes ügyekben kit milyen felelősség terhel. A jogvédő szervezetek munkájára, segítségére a továbbiakban is számítok - tette hozzá.

A miniszterelnöki megbízott hangsúlyozta: felháborító, hogy az amúgy is szűkmarkúan megítélt kártérítéseket is csak hosszú idő után lehet megkapni. Ezeknek az eseteknek mindenképpen utána fogunk járni - nyomatékosította a képviselő.

fidesz.hu nyomán
  • Elégedetlen a magyarok többsége az ellenzéki pártok munkájával
    Az ellenzéki pártok 10, sőt 2006-tól számítva 14 év alatt sem tudtak soraik közül felmutatni egy olyan politikust a választók számára, aki képes lett volna a legelutasítottabb magyar baloldali politikustól, azaz Gyurcsány Ferenctől átvenni az ellenzék vezetését – állapítja meg a Századvég Alapítvány kutatása, amely szerint a magyaroknak lesújtó véleményük van az ellenzékről.
  • Trump csak útban volt
    A mainstream elitet nem az zavarta, amit Trump elnök négy év alatt tett, hanem amit még megtett volna.
  • Deutsch kritizálni mert, most ki akarják zárni a néppártból
    Az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójában kezdeményezés indult Deutsch Tamás kizárására a politikus egy friss nyilatkozata miatt. A Fidesz-alapító lapunknak az üggyel kapcsolatosan elmondta: az tökéletesen megmutatja, miért kell nemet mondani a brüsszeli jogállamisági mechanizmusra.
MTI Hírfelhasználó