Minden második magyar nézi a VB-t
A magyarok fele követi a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság eseményeit - derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából.
2010. június 18. 14:53

Az ezer, 18 év feletti válaszadó 23 százaléka szinte az eddigi összes mérkőzést megtekintette. A férfiak 65 százaléka, a nők 31 százaléka figyeli a torna történéseit. A legtöbb szabadidővel rendelkező 60 év feletti korosztály 56 százaléka nézi a meccseket. Akik figyelik a vb eseményeit, azok döntő részben a televízióból tájékozódnak (80 százalék).

Figyelemre méltó az internetes hírforrások felértékelődése (12 százalék), így a világháló olyan tradicionális csatornákat is megelőz, mint a rádió vagy a nyomtatott sajtó. A fiatalok 30, a nők 14, az érettségizettek 20 százaléka az interneten követi a vb híreit.

A magyar válogatott jövőjét illetően pesszimisták a válaszadók. Mindössze ötödük véli úgy, hogy a nemzeti csapat ott lesz a 2014-es vb-n. Magas az arányuk (23 százalék) azon válaszadóknak, akik nem tudtak állást foglalni a kérdésben, míg a férfiak egyértelműen borúlátóak: 64 százalékuk szerint esély sincs a részvételre a négy év múlva esedékes tornán.

MTI nyomán
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • „Késelés történt, agyonlőtték a gyanúsítottat”
  A „politikai korrektség” pszichoterrorja hatott. Egy újságíró agya áldozatul esett: meghibbant attól a megfeleléskényszertől, amelyet környezete kialakított benne. Nem merte leírni azt, hogy a tettes, a bűnöző, a terrorista.
 • Semjén: Mindszenty József életpéldája erkölcsi iránytű
  Mindszenty József hercegprímás, szent életű és vértanúsorsú bíboros életpéldája erkölcsi iránytű volt életében és napjainkban is az - hangoztatta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeum új épületszárnyának alapkőletételi ünnepségén.
 • Áder: jól kezeltük a járványt
  Magyarország és Szlovénia a lakosságszámához viszonyítva a legjobban teljesítők közé tartozik az Európai Unióban a koronavírus-járvány kezelésében, mind a megbetegedések, mind az elhalálozások alacsony száma alapján - mondta Áder János köztársasági elnök csütörtökön Budapesten.
 • A demokraták nagy novemberi szocialista forradalmat álmodnak
  Szocialista forradalomra készül a Demokrata Párt, írja új könyvében a jobboldali Breitbart szerkesztője. Joel Pollak szerint az utcai zavargások csak az első lépései annak a folyamatnak, amivel Trump ellenzéke magához ragadná a hatalmat.
MTI Hírfelhasználó