Elfogták az olasz maffiavezért
Őrizetbe vették a Camorra olasz bűnszervezet egyik legbefolyásosabb tagját Dél-Olaszországban.
2010. június 15. 12:30

Nicola Schiavonét reggel vették őrizetbe a Nápolytól északra fekvő kisvárosban, Casal di Principében lévő villájában, ahol egyedül tartózkodott. Innen irányította a nápolyi Camorra egyik legveszedelmesebb klánját, a Casalesiket, akiknek gyilkosságok, zsarolások és egyéb üzérkedések írhatók a számlájára. Nicola Schiavonét egy hármas gyilkossággal kapcsolatban vádolják.

A klán korábban halálosan megfenyegette Roberto Saviano olasz írót, aki "Gomorra" című könyvében felfedte a Casalesik illegális tevékenységének minden szövevényes szálát.

Az olasz igazságügyi miniszter, Angelino Alfano a rendőrségi akció után azt mondta, hogy a maffiatag elfogásával nagyon kemény csapást mértek nem csak a Casalesikre, hanem a Camorra egészére.

A hatóságok még 1998-ban fogták el Nicola Schiavone apját, a "Sandokan" néven is ismert Francescót, aki hosszú ideig állt a Casalesik élén.

MTI nyomán
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Seregünk harckészségének a legjobbnak kell lennie - videó
  „Már velünk vannak" a Leopardok. Nemrég mutatták be a Lynx páncélozott harcjárművet, amely csúcstechnológiát képviselő, első alkalommal a magyar hadseregben rendszeresített és Magyarországon gyártott eszköz is lesz. A légvédelemhez pedig még idén megérkeznek azok a radarrendszerek, amelyek a híres izraeli Vaskupolának is részét képezik – mondta a miniszter.
 • A Székelyföld jellegzetes magyar régió
  Ugyanolyan globális kihívásoknak van kitéve a Székelyföld is, mint Európa bármelyik régiója, a székely embert is sokféle hatás éri, és ezzel együtt sokat változik. Ezeket a folyamatokat, változásokat próbálom íróként is „letapogatni”. Úgy vélem, a székely emberről alkotott sztereotípiák jórészt érvényüket vesztették – véli Zsidó Feremc.
 • Barcsay Jenő szellemiségének eleven értékei
  Barcsay Jenő, a mester életműve egyedülálló egyetemes értékeivel teszi gazdagabbá az erdélyi magyar képzőművészetet, s a teljes magyar képzőművészetet – fogalmaz Feledy Balázs.
MTI Hírfelhasználó