Újabb vihar pusztított
Határátkelőket, vasúti vonalakat bénított meg a hétfő este Magyarországon végigvonuló vihar. 2400 házat rongált meg az ítéletidő.
2010. június 15. 10:08

Szabolcsban 54 településen 94 személyt kellet ideiglenesen kitelepíteni, mert lakóingaltalanuk életveszélyesen megsérült.

Még kedd reggel sem tudott a vihar okozta pusztítás miatt rendesen üzemelni atiszabecs-tiszaújlaki, a csengersima-petei és a vállaj-csanálosi határátkelő.

A természet tombolása miatt hétfő este legalább 40 településen nem volt áram a kidőlt oszlopok és elszakadt vezetékek miatt. Szó szerint, háztetőket tépett le a szél egyes körzetekben.

Szabolcs környékén az is gondot okozott, hogy az orkán erejű szél nagy mennyiségű csapadék kíséretében csapott le a területre.

Sok helyen fákat csavart ki a szélvihar, amely az utak közlekedését is akadályozta. Hétfő délután sok helyről jégesőt is jelentettek.

OrientPress Hírügynökség nyomán
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó