Újabb vihar pusztított
Határátkelőket, vasúti vonalakat bénított meg a hétfő este Magyarországon végigvonuló vihar. 2400 házat rongált meg az ítéletidő.
2010. június 15. 10:08

Szabolcsban 54 településen 94 személyt kellet ideiglenesen kitelepíteni, mert lakóingaltalanuk életveszélyesen megsérült.

Még kedd reggel sem tudott a vihar okozta pusztítás miatt rendesen üzemelni atiszabecs-tiszaújlaki, a csengersima-petei és a vállaj-csanálosi határátkelő.

A természet tombolása miatt hétfő este legalább 40 településen nem volt áram a kidőlt oszlopok és elszakadt vezetékek miatt. Szó szerint, háztetőket tépett le a szél egyes körzetekben.

Szabolcs környékén az is gondot okozott, hogy az orkán erejű szél nagy mennyiségű csapadék kíséretében csapott le a területre.

Sok helyen fákat csavart ki a szélvihar, amely az utak közlekedését is akadályozta. Hétfő délután sok helyről jégesőt is jelentettek.

OrientPress Hírügynökség nyomán
 • Újra kell tanulnunk a demokráciát
  A „létező demokrácia” részének kell tekintenünk az idegen titkosszolgálatok videókészítését és az időzített nyilvánosságra hozást. A külföldi tőzsdespekulánsok kampányfinanszírozó tevékenységét. A külföldi propagandaközpontok itthoni buzgólkodását.
 • Karácsony Gergely lovasszobránál
  De nézzük végre Budapestet, mert Budapest csodás. Húsz évig vezette egy szociológus, kilenc éve vezeti egy mérnök. Nem kell különösebb hangszerismeret lezongorázni a különbséget.
 • Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
  Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.
 • A túlélés első szabálya
  Megszakad az az építkezés, ami Tarlós István nevéhez köthető. Karácsony győzelmi nyilatkozatainak voltak ugyan ígéretes részei, de jócskán ismételgette a tartalom nélküli, de érzelmeket felkorbácsoló szlogenjeit, például, hogy ezentúl zöld és szabad lesz a főváros.
 • Választási eredmények
  A vasárnapi önkormányzati választáson a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a következő eredmények születtek.
MTI Hírfelhasználó