Letartóztatások a pécsi egyetemi vesztegetési ügyben
Kezdeményezte a Pécsi Tudományegyetem (PTE) gazdálkodásával összefüggő vesztegetési ügy gyanúsítottjainak előzetes letartóztatását a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - közölte az NNI a police.hu oldalon kedden.
2010. június 1. 12:26

"A Nemzeti Nyomozó Iroda előterjesztést tett az illetékes ügyészségen mind a nyolc gyanúsított előzetes letartóztatására" - olvasható a közleményben. Az NNI az érintetteket a múlt hétvégén fogta el és vette őrizetbe bűnszövetségben elkövetett vesztegetés gyanúja miatt. A gyanúsítottak között négy egyetemi dolgozó van, köztük az intézmény gazdasági főigazgatója és informatikai igazgatója.

A nyomozó iroda munkatársai az eljárás során mintegy húsz helyen tartottak házkutatást, több tárgyi bizonyítási eszközt lefoglaltak.

Hajdu István, a Pécsi Városi Bíróság elnöke az MTI-nek azt mondta: a bíróság szerdán kora délután dönt az előzetes letartóztatásokról.

Gábriel Róbert, a PTE rektora hétfőn az MTI-nek azt mondta, hogy "az egyetem vezetése megdöbbenve értesült a hírről, de egyelőre kevés információja van, nem tudja, milyen ügy áll a letartóztatások hátterében". Hozzátette, minden segítséget megadnak a hatóságok munkájához.

Rámutatott: az eljárás nem függ össze a PTE felnőttképzési karát érintő, hűtlen kezelés gyanújával a közelmúltban indult nyomozással.

A rektor közölte, most "az egyetem belső életének megszervezésén" dolgoznak azért, hogy a napi munkamenet fenntartható legyen. "Arra az esetre is fel kell készülniük, ha munkatársaik előzetes letartóztatásba kerülnek" - jegyezte meg.

MTI nyomán
  • Rákosi-korszak: Karácsony megfenyegette a kormányfőt
    Dr. Somogyi János: Soha nem számított kivételes, különleges esetnek és ma sem számít annak, hogy mentális problémákkal küzdő, pszichésen sérült, fél-, vagy egész bolondok kerülnek felszínre, sőt hatalomra. Súlyos esetekben tragikus eredményre vezet, ha ilyen személyek egy ország, vagy akár egy földrész feletti hatalomra jutnak.
  • Az erdő üzem, tanterem – és örökkévalóság
    Ugron Ákos Gábor: Az erdő fenntartása, kezelése, művelése nem érthető meg rövid távú gondolkodással, ahhoz száz években, vagy éppen az örökké fennmaradó végtelenben kell gondolkodni, mert az erdőre mint örökké változó, de örökre fennmaradó életközösségként kell tekintenünk.
  • A kettős mércés EP-szélsőség
    Győri Enikő nem emlékszik parlamenti vitára és felháborodásra azzal kapcsolatban, amikor a szocialista-liberális Gyurcsány-kormány idején, 2006 októberében, a rendőrség szétverte a 1956-os forradalomra emlékező békés tüntetőket. „A rendőrterror erői ma a legeurópaibb pártnak hazudják magukat, és az EP meg őket támogatja" - emelte ki a Fidesz képviselője
MTI Hírfelhasználó