Állampolgárság: Tartanak Németh Gáboron végbélvizsgálatot?
2010. május 31. 23:03

”Gyengébbek kedvéért nem árt tisztázni, hogy mitől is jó egy állampolgárság. Például attól, hogy kiváltság megszerezni. (Aki akarta és volt 5 értelmes érve mellette, eddig is megkapta.) Az állampolgárságunk ránk van írva, azaz a papírjainkon szerepel. Node ki olvas papírokat, kérdezhetjük joggal? Vegyük például a repterek mosolygós személyzetét és a környező országok rendőreit. Akinek gagyi állampolgársága van, mint pár napja nekünk, annak a kocsiját jobban át fogják nézni (keletebbre meg mérlegelik, hogy csekket adjanak vagy az árokba verjenek vele) egy igazoltatásnál (urambocsá - gyorshajtásnál), de a mosolygós reptéri személyzet is majd csendben behív egy szűk szobába, hogy végbélvizsgálatot tartson, majd a hátunk mögött összesúgjanak a jó állampolgárságok birtokosai: ’ó, ezek tuti magyarok. Magyar az ugye bárki lehet’.’’

Németh Gábor - Egyenlítő TV
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó