Miskolc: Káli Sándor polgármester durva kampányhajrát tart
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 3. számú választókerületben a város MSZP-s polgármestere nekitámadt ellenfelének, Nagy Kálmán gyermekorvosnak.
2010. április 23. 11:59

A szocialista jelölt a nyakában lógó bokszkesztyűvel mutatkozik a szórólapra nyomtatott képen, és számon kéri a Fidesz–KDNP jelöltjén, dr. Nagy Kálmán gyermekonkológus professzoron, hogy Miskolctapolcán miért lát problémákat.

Káli szerint a miskolci avasi lakótelep már nem a bűnözés fészke, sőt a paneltűz kapcsán is sikerül kimutatnia Nagy Kálmán politikai felelősségét.

Káli szerint Nagy Kálmán rendszeresen gyalázza, mocskolja Miskolc városát.

 

*          *          *

Miskolci orvostársai kiálltak dr. Nagy Kálmán mellett:

Közlemény

Kezünkbe került (egy felháborodott szülő, és egy eü. dolgozó közvetítésével) a BAZ Megyei Kórház és a Gyermekegészség-ügyi Központ egyik vezető orvosához, dr. Nagy Kálmánhoz címzett választási propagandaanyag. Nem kívánunk a választásba beleavatkozni, de nevezett anyag kollégánkat gyermekorvosi mivoltában, igaztalanul vádolja, ez ellen tiltakozunk.

Dr. Nagy Kálmán több mint 30 éve magas szakmai színvonalon, önzetlenül – hálapénz nélkül, személyes áldozatvállalással is – sikerrel kezeli a gyermekgyógyászati ellátás legsúlyosabb, onkológiai betegeit. Szaktudásán kívül a legnagyobb odafigyelés és humánum jelzi munkáját.. Az elmúlt 4 évben országgyűlési képviselői tevékenysége mellett is szakmai feladatait maradéktalanul, magas színvonalon elvégezte. Tevékenységével helyi, országos és nemzetközi elismerést vívott ki.

Megvédjük és teljes szakmai támogatásunkról biztosítjuk kollégánkat, dr. Nagy Kálmánt.

A postaládákba dobott levél egy mondatával teljes mértékben egyet értünk: Lejárató kiadványokat terjeszteni Miskolcon nem volt és ne is legyen szokás!

Miskolc, 2010. április 21.

Dr. Sólyom Enikő,    a Gyermekegészségügyi Központ vezetője, Dr. Csiba Gábor,   főigazgató főorvos, Dr. Sipos Gyula, a Szakmai Vezetőtestület elnöke, Dr. Bajusz Ilona, az Intézeti Etikai Bizottság elnöke

*          *          *

Hogy mennyire szokta gyalázni Miskolcot, azt megítélheti az olvasó Nagy Kálmán egyik, végeredményben látatlanban kiragadott országgyűlési beszédéből:

Két javaslat a miskolci emberekért

2009. október 20.

Felszólalás a 2010. évi költségvetéshez

Az előző vitát hallgatva, tisztelt képviselő urak, tiszta szívvel állok önök elé, ugyanis én is benyújtottam módosító javaslatokat, és ezek közül kiemelném azt, hogy az Önkormányzati Minisztériumnak a büdzséjét szeretném megnövelni a miniszterelnökség terhére, éspedig Miskolc város érdekében. Ugyanis Miskolc város szocialista körökben egy kiválóan működő, ragyogó város; ezt ugyan egy Moldova György nevű, viszonylag ismert író – aki jobboldali kötődésekkel nem vádolható – erősen cáfolja. De a lényeg az, hogy Miskolc város körülbelül olyan, mint amikor egy látványpékséget rendeznek be valahol, egy nagy piacnak a közepén, a szélén pedig a lehető legrongyosabb sátrak vannak. Vagyis gyakorlatilag a városnak a közepére csinálnak valamit, ami egyébként a városnak csak kiadásokat jelent, hiszen a városnak az adóssága már jóval 30 milliárd forint fölött van, azonban a város széle töredezik le a városról. Miskolc még ráadásul nem úgy alakult ki, hogy volt egy egységes város, amely folyamatosan nagyobbodott, hanem úgy alakult ki, hogy különböző városrészek csatlakoztak hozzá, például egy Görömböly nevű városrész a lehető legkésőbb, 1950-ben, egy Hejőcsaba nevezetű városrész 1919-ben. Most ezek a városrészek gyakorlatilag mennek tönkre.

Ezekhez a városrészekhez tartozik Miskolc-Tapolcafürdő is. Miskolc-Tapolcafürdő megpróbált ellenállni a polgármesternek, mindenféle politikai nyomás nélkül két alkalommal önállóvá akart válni. Nem azért, mert az ott élők nem Miskolc-tudatúak, szó sincsen róla; azért, mert olyan mértékben elhanyagolták, hogy egy európai hírű fürdő, ahol óriási tömegek fordultak meg, gyakorlatilag teljes mértékben leromlott, olyannyira, hogy a fürdőnek a területén a városi önkormányzat parkolóhelyet rendezett be. Tehát autók parkolnak ott, ahol régen emberek fürödtek. Ezzel az idegenforgalomból Miskolctapolca gyakorlatilag kiírta magát. Olyan hely írta ki ezzel magát, ahol a strandon néha háromezer ember volt.

Volt két népszavazás. Az egyik eredménytelen volt, a másik eredményes volt, éspedig úgy döntött Miskolctapolca, hogy különválik Miskolctól. Ezután volt egy bírósági eljárás, amely bírósági eljárás azért, mert egy önkormányzati képviselőt nem kérdeztek meg, érvénytelenítette a népszavazás eredményét, amelyen Miskolctapolca teljes közönsége egyértelműen amellett döntött, hogy Miskolctapolcán strandfürdő létesüljön, és ehhez az szükséges, hogy a várostól Miskolctapolca különváljon. Ennyi volt az egész, nem is akartak mást az emberek. Lehet, hogy az utcák rosszak, meg hogy ismételten elmegy a közvilágítás, meg van egy csomó egyéb jellegű probléma, de alapvetően a legnagyobb baj az volt, hogy egy hatalmas területű strand ott tátong teljesen kopáran.

Ezért egy 1 milliárd forintos módosító javaslatot nyújtottam be, és kérem a lehetőséget és szocialista képviselőtársaimat és Káli urat és a többieket, hogy gondolkozzanak, és ne csak a zöld nyíl építésében gondolkozzanak, ami átmenetileg keresztül fogja vinni a városon a villamost, és akkor csodálatos lesz minden, nagyon jó, hanem azon is gondolkozzanak néha, hogy a város szélén is élnek emberek.

A másik, ugyancsak módosító javaslatom, amely hasonlóan az Önkormányzati Minisztérium keretét próbálja megnövelni, ez a középmagas épületek tűzbiztonságának növelése. Tudniuk kell, hogy a középmagas épületek az ötemeletes épületeknél kezdődnek. Azt is tudniuk kell, hogy az úgynevezett panelprogram, amely a városban, Miskolcon nagyon sok ház felújítását eredményezte az utóbbi időben, némi megtorpanást szenvedett azért, mert egy tízemeletes ház hatodik emeletén egy lakás kigyulladt, és a hetedik emeleten három ember meghalt.

Mindez még megrendülést sem keltett szocialista körökben. A dolgon úgy léptek át, hogy két hét múlva tűzijátékot rendeztek az előtt a ház előtt, ahol volt ez a borzasztó sajnálatos baleset. És amikor megnéztük az épületet, akkor az a benyomásunk támadt, amit később a szakértői vélemények egyértelműen vagy bizonyos mértékig – talán így, hogy pontosabban fogalmazzak – megerősített, hogy a tűz nemcsak az úgynevezett felfelé menő, levegőztető nyílásokon, hanem a falon is terjedt. Ott, ahol gyakorlatilag ezt a műanyag burkolatot megcsinálták; ez a ragasztóanyag hiányossága vagy a szigetelőanyag hiányossága miatt volt.

Azt gondoltuk, hogy ezek után, miután ilyen szomorú halálesetek történtek ebben a városban, igazságos, hogy egy olyan területen, ahol sorban vannak emeletes házak, mint a Miskolc-Avas városrész, az nem létezik, hogy egy akkora városrésznek, mint Eger – mert annyi ember él benne, mint Egerben; ott állnak sorba a panelházak, sorban csinálják a lakóházak szigetelését –, ne legyen tisztességes tűzvédelme! Éppen ezért 800 millió forintos költség átcsoportosítását kértük arra, hogy a lakások egyéni tűzbiztonságát fokozni tudjuk.

Azt gondolom, hogy ha van még erkölcs, egy minimális, és ha még gondolkozunk azokban az emberekben, akik ott vannak – szegények és kiszolgáltatottak, akik nem tudják kifizetni azokat a pénzeket, amelyek a lakásfelújítással kapcsolatosak –, akkor ezeket a kormányzatnak a következő évben realizálni kell.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

Gondola, MiNap.hu nyomán
Címkék:
  • Demokráciaexport után iszlámexport várható világszerte
    Dinamikus Egyesült Államokra lenne szükség. Ehhez képest a jelenlegi elnök csupán egy videóüzenetben emlékezett meg a húsz évvel ezelőtti tragédiáról. Mert így nem veszítette el a beszéd fonalát. Nem tévesztette össze az országokat. Vagy ne adj Isten, nem aludt el.
  • Átadták az újjáépült Lovardát a budai Várban
    Ünnepélyes keretek között átadták az újjáépült Lovardát a Budavári Palotanegyedben pénteken, a kulturális örökség napjai rendezvénysorozat országos megnyitóján, amelyen bejelentették a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékének új elemeit is.
  • Tehetséggel, akarattal és hittel sikeres lesz az újrakezdés
    Ésszel, tehetséggel, akarattal és hittel "nemcsak a járványt győzzük le, de az újrakezdés sikere sem marad el" - hangoztatta a köztársasági elnök pénteken Budapesten, amikor a Sándor-palotában fogadta a Magyarország Barátai Alapítvány tagjait.
MTI Hírfelhasználó