Elhallgattatnák a Magyar Katolikus Rádiót?
Furcsa kiszorítósdi kezdődött frekvenciafronton a Magyar Katolikus Rádióval (MKR) szemben, a Magyar Hírlap információi szerint.
2010. április 21. 11:19

A rádió a korszerűtlen középhullámú frekvenciáról az URH-frekvenciára térne át. A közműsor-szolgáltató MKR az átállás érdekében megpályázott egy budapesti frekvenciát. A csavar most következik a történetben, ugyanis ugyanerre a frekvenciára a Klubrádió is pályázatot nyújtott be, s ez azért is furcsa, mert a rádió rendelkezik már önálló kereskedelmi frekvenciával. A lap úgy tudja, hogy az Országos Rádió- és Televíziótestület (ORTT) szocialista és liberális tagjai a választásokkal összefüggő változásokat megelőzően, még meglévő többségüket kihasználva, a Klubrádiónak ítélnék oda ezt a frekvenciát. Így hallgattatnák el, politikai döntést hozva, a Magyar Katolikus Rádiót. Ennek fényében meglehetősen érdekes Lendvai Ildikó kijelentése. A szocia­lista pártelnök szerint veszélyt jelenthet a sajtószabadságra a Fidesz-KDNP-kormány, ezért félti a médiát a következő korszaktól.

Magyar Hírlap
  • Szarvas József: El kell vállalni a feladatot!
    Van jó pár olyan gondolatom, kérdésem, amely egy színészi pályára készülő fiatal számára izgalmas lehet. Most a diákokkal együtt magam is pályakezdő leszek. Több mint negyven magam mögött hagyott évaddal.
  • A mezőgazdaság az ország legfontosabb bástyája
    A koronavírus-járvány megmutatta, hogy a mezőgazdaság és a rá épülő hazai élelmiszeripar az ország legfontosabb bástyája - jelentette ki az agrárminiszter az Északi Agrárszakképzési Centrum gépjárműátadásán kedden Nyíregyházán.
  • Eleven és gazdagodó a nemzeti hagyomány
    Mind a hungarikumokkal, mind a folkTrend! mozgalommal azt mutatjuk be, hogy milyen ma a magyar és milyen lehetne. Tehát nem kell leragadnunk ott, hogy milyen volt. Föl kell mutatnunk azt, hogy ez élő kultúra, sőt elevenebb is lehetne.
MTI Hírfelhasználó