Izlandi vulkán: még koránt sincs vége?
Geológusok szerint fokozta aktivitását az izlandi tűzhányó. Az egyre erősödő kitörés miatt már 8,5 kilométer magasságba került a hamufelhő.
2010. április 17. 15:35

A szakértők azt mondják, könnyebbé válhat az előrejelzés akkor, ha meg tudják állapítani, mennyi jég olvadt meg a gleccser alatti tűzhányó kitörése nyomán. Ha még elegendő jég maradt a gleccseren, az utánpótlást biztosíthat a hamufelhő képződésének, ami fokozhatja a káoszt a légtérben, így nem kizárt, hogy még hétfőn is légtérzárlatok lesznek.

OrientPress Hírügynökség
  • Vér a pesti utcán: Ezt soha nem felejtjük el nekik!
    Tizenöt évvel ezelőtt erőszak, vér és könny lepte el a budapesti utcákat, ezt "soha nem fogjuk elfelejteni nekik"! - jelentette ki Orbán Viktor szombaton, az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján Budapesten.
  • Megérkezett a Békemenet az állami ünnepség helyszínére
    Megérkezett a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szervezte Békemenet az állami ünnepség helyszínére szombaton délután, az ünneplő tömeg megtöltötte az Erzsébet teret és a Deák teret, az emberek a Károly körúton is állnak egészen az Astoriáig
  • Felvonták a nemzeti lobogót
    Katonai tiszteletadással, Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján szombat délelőtt Budapesten, az Országház előtti Kossuth Lajos téren.
MTI Hírfelhasználó