ORTT: kisorsolták a médiakuratóriumok tagjait
Az Országos Rádió és Televízió testület kisorsolta, hogy mely civil szervezetek delegálhatnak a következő egy évre tagot a három közszolgálati médium kuratóriumába.
2010. április 1. 18:06

A Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumába a Szerb Országos Önkormányzat, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, az Evangéliumi Szabadegyházak Szövetsége, a Nácizmus Üldözötteinek Országos Egyesülete, a Magyar Bibliodráma Egyesület, a Szakszervezetek Országos Diák- Művelődési Szövetsége Egyesület, az Irodalmi Filmszerzők Egyesülete, a Magyar Televízió Gyártásvezetői Egyesület, a Magyar Atlanti Tanács Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság és a Vasas Szakszervezeti Szövetség delegálhat tagot.

Ugyanide küldhet kurátort a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, a Protestáns Újságírók Szövetsége, a Kárpát-Haza Nemzetőrség, a Nők a hétköznapokban Egyesület, a Nem Állami Felsőoktatási Intézmények Országos Régiójának Egyesülete, a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége, a Reumaklub Egyesület, a Magyar Sakk Szövetség, valamint a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekvédelmi Szövetsége.

A Magyar Televízió társadalmi felügyeletében az Országos Horvát Önkormányzat, a Magyar Református Egyház, a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Orthodox Exarchátus, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület, az Erdei Ferenc Társaság, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Színházi Dramaturgok Céhe, a Magyar Muzsikus Fórum, a Szívvel és Lélekkel Óvodapedagógusok Egyesülete, a Magyar Információbrókerek Egyesülete és a Munkástanácsok Országos Szövetsége kap helyet. Itt tevékenykedhet egy éven át a Magyar Lapkiadók Egyesülete, a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége, a Természetbúvár Egyesület, a Független Női Szövetség, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület, az Élhetőbb Alkonyért Egyesület, a Hallássérültek Rehabilitációjáért Küzdők Egyesülete,a Sportegyesületek Országos Szövetsége, valamint a Községek, Kistelepülések és Kistérségek Országos Önkormányzati Szövetsége.

A Duna Televíziót felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumi tagságát a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata, a Magyar Katolikus Egyház, az Evangéliumi Pünkösdi Közösség, a Közép- és Kelet-európai Rutherford Intézet, a Bujutsu-Kai Távol-Keleti Harcművészetek Egyesülete, az Ezüst Út Kulturális Egyesület, a Magyar Film és Videovágók Egyesülete, a Magyar Pedagógus Szövetség, az Erdélyi Szövetség, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége, a Magyar Természetbarát Szövetség és az "Asszonyok a Nemzeti Egységért" Mozgalom alkotja. Ide küldhet tagot még az Egyesült Magyar Ifjúság nevű szervezet, az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége, valamint a Magyar Tai-Jitsu Szövetség.

A társadalmi szervezetek küldötteinek megbízatása egy évre szól, a tagság a sorsolás időpontjától érvényes és a következő év március 31-én jár le. Tiszteletdíj a delegált tagokat nem illeti meg, rájuk is vonatkoznak ugyanakkor az összeférhetetlenségi szabályok.

MTI nyomán
Címkék:
  • Vakcinaügyben lassú az EU, új beszerzés is szükséges
    A magyar oltókapacitás jóval nagyobb, mint amennyi koronavírus elleni vakcina van - mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök bejelentette azt is: legkésőbb 2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak.
  • A jég hátán (boldogan) élni
    Kupát szervezett az egykori műkorcsolya Európa-bajnok Gór-Sebestyén Júlia, miután szinte az összes nemzetközi versenyt törölték.
  • Erkölcsileg is elfogadhatatlan az EB álláspontja
    Az EP szövegében nagyon cinikus és arcátlan megállapítások vannak. Például azzal akarják kiszúrni a szemünket, hogy az Európai Unió már romastratégiát és más intézkedéseket fogadott el, amelyek bizonyos kisebbségeket védtek, és ezzel nekünk meg kellene elégednünk.
MTI Hírfelhasználó