Jogszabályt sértő MSZP-kampánykiadvány
Leginkább a termékajánló szóróújságokra hajazó, színes lapot dobnak be szorgos kezek Észak-Pest megye településein a postaládákba. A kiadványnak sem impresszuma, sem szerzője, sem semmiféle azonosítója – viszont bepillantást nyújt Zimány Linda lába közé, és emberközelbe hoz több MSZP-politikust is.
2010. március 26. 11:55

A nemzeti színekben úszó címlapon ez a felirat díszeleg: MÁSKÉPP. Alul pedig a kiemelés: „ÖKO-Magyarországot mindenkinek! 10. oldal”. Ez utóbbi talán nem is a leglényegtelenebb információ…

 

Celebtömeg, vivőanyag gyanánt

 A 2. és a 4. oldalon Zimány Linda pózol. Dögös pillantás a kamerába, égnek emelt láb – ő a magyar Britney Spears, tudjuk meg a szövegből.

 De a szerkesztők nem érték be Zimány Lindával. Van itt minden, mint a búcsúban. Képben és szöveggel jelen van a vadászpilóta Vári Attila, aztán a Váradi Roma Café. De nem vidéki kiadvány ez, ránk mosolyog Jennifer Aniston, aztán valami másik híresség, egy Peep Show feliratú pólóban, no meg Robert de Niro, Tom Hanks s a többi.

 Szövegszerűen az MSZP-kampánylapba berántják még Cserhalmi Györgyöt (LMP-lista) és Bánffy Györgyöt is (MDF, Fidesz – viszont hibásan írják a nevét).

 A sok celeb persze nem magától csöppent be a lapba és a választópolgár postaládájába. Az egyik valódi ok a 12 oldalból hármat elfoglaló Sass Szabolcs, a Pest megyei 10. számú választókerület MSZP-s képviselőjelöltje.

 

Az MSZP-s képiselőjelölt reklámja

 Sass Szabolcsról sok fontos dolgot megtudhatunk. Például hogy „fiatal politikusként igazán energikus és mindenre elszánt”. Továbbá hosszan kérdezik – és válaszol –, hogy mit szeretne MÁSKÉPP…

 Azt az apróságot, hogy ő az MSZP képviselőjelöltje, valamiért nem találták szükségesnek hangsúlyozni a lapban. Arról sem esik szó, hogy az MSZP kormányzása mit jelent a térségnek, az országnak.

 Sass Szabolcs viszont hosszan értekezik arról, hogy ő szeretné megoldani „az egész térség legnagyobb problémáját, a 10-es út kibővítését szeretné megoldani”. Arról, hogy képviselőjelölt-elődje ugyanezt ígérte meg 2006-ban, ugyanilyen halálos komolysággal – és persze nem tett semmit sem, elfelejtkezik az „energikus és mindenre elszánt” fiatal baloldali politikus.

 

Dr. Szabó Krisztina, Zrínyi Ilona és „Sisi királynő” utódja

 A lap 5. és 10. oldala ugyancsak figyelemreméltó. Azokon az oldalakon Szabó Imre MSZP-politikus, a Sass Szabolcséval szomszédos, Pest megyei 11. számú választókerület MSZP-s képviselőjelöltje a főszereplő.

 Az 5. oldalon dr. Szabó Krisztina – közelebbi definíció szerint „Szabó Imre felesége” – értekezik Zrínyi Ilonáról és „Sisi” (helyesen Sissi) királynőről, akikben az a közös, hogy „férjük árnyékában éltek, de valahogy mégis befolyásolták a históriát”.

 Hogy félre ne érthessük a dolgot, Szabó Imre felesége azt is közli, hogy „Sokak szerint a honatyák feleségei jelentős befolyásoló erővel rendelkeznek. Ezt a történelem és a mai politika világa is bizonyítja.” – Puff neki. De legalább tudjuk, mire számíthatunk Szabó Imre megválasztása esetén…

 Szabóné történelemszemléleténél izgalmasabb a 10. oldal, amelyen kiderül, hogy Leonardo DiCaprio (Ünnep! Az ő nevét helyesen írták!) is nagy környezetvédő. Bizonyára azért érdemelte ki a szereplés egyazon oldalon Szabó Imrével, mert utóbbi még nagyobb környezetvédő. Be is bizonyítja ezt:

 


Nyerhetünk is az MSZP-től

 Az utolsó előtti oldalon keresztrejtvény várja az olvasót, nyereménnyel, amelyet a pest@mszp.hu címre kell beküldeni.

 

Ami hiányzik: a kiadványazonosító

 Ha arra keressük a választ, hogy mi is ez az izé, akkor bajban vagyunk. Nem árulja el magáról a szerző, hogy kicsoda, micsoda is ő valójában.

 Ez pedig ellentétes a jogszabállyal. Micsoda szerencse, hogy Szabó Imre felesége doktor. Talán ő tudja, mi a teendő kiadványkészítés – előtt.

Ny. J.
Címkék:
  • A magyarok mindig rendes feltámadásra várnak
    "Mi, magyarok mindig rendes feltámadásra várunk", ez pedig csak akkor van, ha saját erőnkből tudjuk elhárítani a fenyegető veszélyt vagy saját erőnkből tudunk változtatni a sorsunkon - jelentette ki az Országgyűlés elnöke pénteken az Országházban rendezett Petneházy történelmi konferencián.
  • Az őszödi beszéd után megverték az embereket
    Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban az őszödi beszédet „dermesztő pillanatnak" nevezve a magyar politikában azt mondta: ijesztő dolog, hogy aki ezt az egész helyzetet előidézte, a beszédet elmondta, becsapta az embereket, hazugsággal került kormányra, elvette az emberek pénzét, majd csődbe vitte az országot még ma is a baloldal vezetője.
  • RMDSZ-kongresszus Marosszentgyörgyön
    A nemzeti identitás a legfontosabb közösségszervező szervező elv - hangoztatta Kelemen Hunor szövetségi elnök pénteken Marosszentgyörgyön, az RMDSZ 15. kongresszusán.
MTI Hírfelhasználó