Veres János MSZP-s felesége is úgy tudta - az persze más...?
Az elmúlt hónapokban az edelényi polgármestert meghurcolták, mert azt mondta: vannak anyák, akik olyan gyógyszert szednek, amelytől gyermekük súlyosan sérült lesz. Veres János volt pénzügyminiszter felesége, Veresné Szabó Éva - az Echo Televízió birtokába jutott frakciólapjában megjelent írásban ugyanerről beszélt. A lap internetes formátumát a szocialisták eltüntették a honlapjukról.
2009. november 3. 00:24

"Szabadon lamentálhat azon, hogy terhes anyák mit tesznek annak érdekében, hogy félig gyengéket hozzanak világra? És a szemetekbe nevetnek? Hogy ez rendben van? Kicsit kínos? Ez nem kínos. Ez gyalázat" - ezt Gyurcsány Ferenc mondta a pénteki országos választmány ülésén, utalva Molnár Oszkár Fideszes honatya kijelentésére.

Ám lehet, hogy nem kellett volna. Az Echo Televízió birtokába jutott ugyanis a szocialisták frakciójának lapja, a Balközép egyik száma, melyben idézik az egyik öszödi frakcióülésen Veres János feleségének, dr. Szabó Évának beszédét, aki MSZP-s parlamenti képviselő is. Szó szerint ez hangzott el: "A magasabb segélyek érdekében ördögi eszközökre is képesek tudatlan és befolyásolt anyák. Olyan gyógyszert is képesek beszedni, amelynek következtében súlyosan sérült gyermekek jönnek a világra. A képviselő megfigyelését a jelenlevők elképedve hallgatták, ám néhány honatya elismerte, maga is hallott már hasonló esetről."

A szocialisták talán érezhették, hogy a megvádolt Fideszes képviselő ellen folytatott lejárató kampányuk ügyében óvatosnak kell lenniük. Az MSZP honlapján ugyanis a Balközép című újság minden száma megtalálható, kivéve éppen a 2008 júniusi számot, melyben Veresné mondatai olvashatók. Az Echo Tv próbált elérni szocialista képviselőket, ám nem akartak foglalkozni az üggyel.

Nyakó István MSZP szóvivő: "Világosi Gábor itt ül mellettem és ülést vezet, most nem nagyon tudnék, ha megérti... Kérdés: Ahhoz mit szól egyébként az mszp.hu-ról levették ezt az aktuális számot..." - majd foglalt jelzés.

Molnár Oszkár, Edelény polgármestere szerint az ügynek több tanulsága is van.

Molnár Oszkár, képviselő (Fidesz): "Ez a súlyos társadalmi probléma létezik, a másik amit bizonyít az az ,hogy a szocialisták bebizonyították, hogy álszentek, hazugok és gyalázatosak. Ugyanis ők nagyon jól tudták, a saját fülükkel hallották, hogy ez elhangzott az üléseken."

Molnár Oszkár hozzátette, kérni fogja, hogy azok a szervezetek akik ellene vizsgálatot indítottak, például az Egyenlő Bánásmód Hatóság, azok tegyék meg a szocialista képviselők esetében is.

* * *

Megszólalt Nyakó is

Nyakó István MSZP-szóvivő szerint az a fő különbség Molnár Oszkár és Szabó Éva szavai között, hogy míg az előbbinél a megbélyegzés, utóbbinál az aggodalom és a segítő szándék dominált.

Budai: Szabó Éva kijelentését alapozta valamire

Budai Bernadett frissen kinevezett szocialista szóvivő feltételezése szerint Szabó Éva joggal állította, hogy egyes anyák szándékosan károsítják magzatukat a nagyobb segély érdekében. A köztelevízió reggeli műsorának nyilatkozva úgy fogalmazott, mindegy, hogy fideszes vagy szocialista politikus mond ilyet, a valóságtartalmat kell vizsgálni.

„Ez a kijelentés, akár Molnár Oszkár teszi, akár bárki más, egyvalamitől függ, hogy igaz-e a kijelentés, vagy nem igaz a kijelentés. Ha igaz a kijelentés, akkor teljesen mindegy, hogy azt ki tette, akár egy fideszes önkormányzati képviselő, akár egy szocialista politikus, országgyűlési képviselő, akkor itt fel kell lépni ellene, ki kell vizsgálni, vagy bármit lehet az adott esetben; ha pedig nem, akkor azt gondolom, ez egy nagyon súlyos riogatás, és én feltételezem, hogy akik így léptek föl – már hogy ilyen megszólalást tettek –, azok tudják, vannak bizonyítékaik, tapasztalataik, hogy ezt miért tették. Szerintem ezen áll vagy bukik. Nem azt kell nézni, hogy valaki milyen kijelentést tett, hanem a mögöttes tartalmat, ez esetben igaz-e a történet vagy nem igaz.”

Budai hozzátette, Szabó Évát ismerve feltételezi, hogy a kijelentését alapozta valamire és joggal állította, amit mondott.

(Időközben dr. Oláh Lajos államtitkár, MSZP-s képviselő honlapjáról is eltávolították a Balközép 2008. pdf formátumú júniusi számát)

Echo TV/MTI/hírTV/mtv.hu
Címkék:
  • Az őszödi beszéd után megverték az embereket
    Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban az őszödi beszédet „dermesztő pillanatnak" nevezve a magyar politikában azt mondta: ijesztő dolog, hogy aki ezt az egész helyzetet előidézte, a beszédet elmondta, becsapta az embereket, hazugsággal került kormányra, elvette az emberek pénzét, majd csődbe vitte az országot még ma is a baloldal vezetője.
  • RMDSZ-kongresszus Marosszentgyörgyön
    A nemzeti identitás a legfontosabb közösségszervező szervező elv - hangoztatta Kelemen Hunor szövetségi elnök pénteken Marosszentgyörgyön, az RMDSZ 15. kongresszusán.
  • Gyurcsányi beismerés: Hazudtak reggel, éjjel meg este
    Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és garnitúrája hazudtak „reggel, éjjel meg este", kormányzás helyett félrevezettek mindenkit, a csőd szélére vezették Magyarországot.
MTI Hírfelhasználó