Van okunk az ünneplésre
2008. december 25. 09:35

Erősek vagyunk, és sikeresek voltunk az eltelt – és nem elmúlt – esztendőben, van okunk a bizakodásra a következő évre előretekintve. Nemcsak a konok reménykedés íratja le ezeket a szavakat, hanem kézzel fogható tények.

Szeretetünkkel megint legyőztük a ránk zúdított kénes gyűlölködést.

Édes hazánkra, családjainkra kívülről és belülről a legundorítóbb gyűlölség ömlött és ömlik szüntelenül, s néhányan ugyan térdre rogytak, de a társadalom meghatározó része mind elszántabban ellenáll – és ellentámad.

Megtanultuk és folyamatosan tanuljuk a védekezés módjait.

Pénzügyi terrorral, jogi gengszterizmussal, etnikai ellentétkeltéssel próbálnak minket kikezdeni, s mérhetetlen károkat okoznak ugyan, de egyre keményebbé ingerlik az ellenállást is.

A szeretet győz a gyűlölet felett – ez a Karácsony egyik üzenete.

A Fény legyőzi a sötétséget.

Jó ezt leírni, noha számtalanszor leíratott már.

Mert a Fény az, ami cselekszik: amely behatol a homályba, átüti a koromfeketét. A sötét nem képes csóvákat lendíteni a Fénybe.

Tudják ezt a sötétség megtestesülései is, és noha vagyonuk vastag falú várában ülnek, reszketnek. Mert a Fény átütheti a ma rendíthetetlennek látszó falakat is, és megsemmisíthető őket: a sötétség szennyfoltjait.  

Hatalmuk fundamentuma a sötétség. Amelyet árasztanak is magukból minden mozdulatukkal, minden szusszanásukkal. Átjárta lényegüket a sötétség, s ha néha mozdulnának is a Fény felé, visszarettennek. Mert megsemmisítené őket. 

Belső gyűlölködők, külső birtokszerzők együtt: nagy kihívás.

Mégis, sikereket értünk el ellenük. Sokkal több módszert ismerünk ma semlegesítésükre, mint egy évvel ezelőtt. És újabb fogásokat tanulunk. Mert noha meg akarják törni lelkünkben a reményt, a szeretet győz gyűlöletük felett. És újabb és újabb fortélyait löki elménkbe a védekezésnek.

Aggódunk, néha szorongunk is, pedig már tudjuk: a szeretet fog győzni.

Minden nap teszünk valamit a hazánkért, és tervezzük talpra állítását, megerősítését. Védjük családunkat a hazugságáradat ellen, mozgatjuk köreinket, szőjük hálóinkat.

Legyőzzük a rosszat jóval.

Miénk ez a föld, és felvirágoztatjuk. Hisszük is, tudjuk is ezt. Ezért van okunk az ünneplésre.

Bolvaáry Lajos
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Széles hatású felfedezés kap kémiai Nobel-díjat
  Rendkívül széles hatású felfedezésért ítélték oda az idei kémiai Nobel-díjat, amely a szerves kémiát és az orvosbiológiát is előmozdította, eredményei beépültek az élettudományok szinte minden területére - mondta el Kónya Zoltán vegyész, a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettes szerdán az MTI-nek.
 • Novák Katalin találkozója a máltai államfővel
  Novák Katalin államfő munkalátogatásra indult Máltára, ahol részt vesz az Arraiolos-csoport tanácskozásán, amely a végrehajtó hatalmat nem gyakorló európai államfők rendszeres találkozója - tájékoztatta a Sándor-palota szerdán az MTI-t.
 • EU-csúcs – Az ukrajnai háború hatása Európára
  Az ukrajnai háború hatása Európa biztonságára és gazdaságára, valamint az európai együttműködés megerősítésének lehetőségei lesznek a fő témái a kontinens állam- és kormányfői csütörtöki és pénteki tárgyalásainak Prágában - közölte szerdán a cseh kormányhivatal.
MTI Hírfelhasználó