Most Gyurcsány is megkapja!
"Nem ismerem ezt az ügyet" - a múlt hét végén Gyurcsány Ferenc így felelt a Népszabadság azon kérdésére, nem kellene-e kivizsgálnia a részben az ő miniszterelnöki időszakára eső Strabag-megbízásokat.
2008. október 17. 08:32
Miután az interjú készítői azzal váltak el a kormányfőtől, hogy „érdemes utánanéznie" a történetnek, a ma utcára került Heti Válasz további - pártfinanszírozás-gyanút erősítő - dokumentumokat közöl abból az iratcsomóból, amelyet már továbbítottunk a Központi Nyomozó Főügyészségnek, illetve a Gazdasági Versenyhivatalnak. Ezzel párhuzamosan cikksorozatunk mindhárom részét postáztuk Gyurcsány Ferenc kormányfőnek, hogy legyen alkalma megismerni a tiltott párt- és kampányfinanszírozás lehetséges módszereit.

A Heti Válasz két hete ott ütötte fel a Strabag-dossziét, hogy 2004 és 2007 között 13,5 milliárd forint bevételt produkált egy mikrocég, amely - osztrák hírek szerint - Strabag-pénzeket juttatott a magyar politika feketekasszáiba. Mai írásunkból kiderül: az Euro:contact nevű miniatűr kft. valóban kifizetőhelyként működött; a fenti összeg négyötöde egyszerűen csak „átutazott" e társaságon. Ez azt jelenti, hogy az Euro:contact a maga tanácsadási és reklámmegbízásait 80 százalékban továbbközvetítette más tanácsadóknak és üzletviteli szolgáltatóknak.

Azt, hogy az Euro:contact altanácsadói kötődnek-e pártokhoz, illetve részt vettek-e a politika feketekasszáinak feltöltésében, az ügyészség hivatott eldönteni. Ugyanakkor tény, hogy a nyomozó hatóságnak elküldött Euro:contact-papírokon szerepel a következő mondat: „Meg kellene mondani Puchnak (Puch Lászlónak, az MSZP akkori pénztárnokának), hogy a Strabag rajtunk keresztül szeretne fizetni, mivel régóta szerződéses viszonyban állunk, tehát az ügylet hitelt érdemlően és biztonságosan elintézhető."

S hogy milyen vonalon került 147 millió forint az SZDSZ kasszájába, egyebek mellett ez is kiderül a Heti Válasz mai számából.

A Gyurcsány Ferencnek postázott cikkeket itt olvashatja:
http://www.hetivalasz.hu/cikk/0810/aszfaltbetyarok
http://www.hetivalasz.hu/cikk/0810/tobb_szdsz_tobb_strabag
Heti Válasz Online
Címkék:
  • Magyar irodalmi világ a Muravidéken
    Bence Lajos: A muravidéki magyar irodalom szimbolikus értelemben is egy magányos, az áramlatváltozásoknak és viharoknak, tektonikus erőknek is teljesen kitett „Szigete", évtizedekre eltűnik, aztán egy-egy magányos megszólaló által újra fel-felbukó, növényzettől is megfosztott kis „földrész".
  • Az egyház és a bolsevik reflexek
    Maga Ferenc pápa cáfolt mindent, amit a baloldali médiában összehordtak a látogatásáról.
  • Orbán Viktor: Amit Brüsszel tesz, az árulás
    Az oltás működik, Magyarország működik – erősítette meg Orbán Viktor a parlament őszi ülésszakának első napján elmondott beszédében. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy a gazdaság repülőrajtot vett, így képesek leszünk elérni az 5,5 százalékos növekedést is az év végére. A gyermekeseknek és a nyugdíjasoknak ígért támogatásokat semmi nem veszélyezteti. – Hiába hátráltatja Brüsszel a helyreállítási alap kifizetését, a kormány már megelőlegezte az újraindítási programokra szánt összeget – magyarázta a kormányfő. Szerinte Brüsszel elárulja Európát a migrációhoz való hozzáállásával.
MTI Hírfelhasználó