Gyurcsány dolga
2008. április 12. 00:00

Talán már mindenki hallott a Hollán Ernő utcába gyűlt radikális és az ellenük tüntető csapatok pénteki „ütközetéről”. Radikálisék seregét Tomcat, az ellentüntetőkét pedig - a blogger méltó párjaként - Gyurcsány neve fémjelezte.

Az előzményekről annyit tudhatunk, hogy a Hollán Ernő utcában működő jegyirodában egy leányzónak nem adtak jegyet Hungarica-koncertre és állítólag még le is fasisztázták. Április elsején aztán Molotov-koktélt dobtak az antifasiszta boltra, ezt, mint annyi más kétes ügyet, magára vállalta a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg. Az eset további felháborodottjai áprilisi hajnalon megkövezték a kirakatot, másik áprilisi nap délutánján pedig vagy harmincan tüntettek egyet. Hamarosan került többségi ellentüntetés is, aztán szépen mindenki hazament és boldogan élhetne, mert meg nem halt.

De a mesének nem lehet vége, mert magasabb érdekek megkívánják a folytatást.

A radikálisok szerepelni vágynak, a média olcsó és hatásos hírt akar szerezni, a köztársasági elnöknek szót kell emelnie, ha szörnyű gyalázatról hall, a kormány pedig szeretné, ha szeretnék.

Párszáz radikális a média együttműködésével képes arra, hogy a vízcsapból is folyassák a hülyeségüket. A rendőrség a sarkukban lohol, de a nagy lihegésen és az előállításokon kívül - amit pár óra után megszüntetnek - semmi másról nem hallani.

A köztársasági elnök pedig jegyirodát látogat, hogy kifejezze szolidaritását, ámbár nem tudja kivel és miért, mert a konkrét ügy részleteit nem ismeri. Azért kicsit csipkedhetné magát, mert mostanában annyi koktélt dobáltak mások házatájára, hogy az elnöknek hónapos lemaradásai vannak. Már az is nehezen érthető miért a legutolsónál kezdi a bejárást.

A kormány feje nagy bölcsességében belátta, hogy ezt a kormányt nem szereti, inkább rühelli a nép. Ezért a kormányfő megtette népszerűségi intézkedéseit. Alapvetően téves elképzeléssel, a lakosságot érintő szélsőjobbos - szerinte riasztó - hatásra alapozva. Kivonult ellentüntetni. Ahol kijelentette: neki az a dolga, hogy ott legyen.

Ez a zseniális húzás valószínűleg ezreket állít majd maga és pártja mellé, főleg azokat az ezreket, akik liberálisként ülnek a különböző jól fizető bizottságokban.

Négy év után valaki adhatna már egy fülest Gyurcsány Ferencnek arról, hogy minálunk a miniszterelnök dolga nem tüntetés, hanem kormányzás szok lenni.

Koronics Márton
  • A szélsőbalos alkotmányrombolás összeomlásba vinne
    Bogár László: A 2022-es választás legfontosabb kérdése tehát az, hogy a globális gazda számára elfogadhatatlan magyar identitás és szuverenitás-védő, evidens módon jogállamra épülő berendezkedést meglehet-e alig leplezett erőszakos önkénnyel dönteni, arra hivatkozva, hogy ez a berendezkedés az „önkényuralom”.
  • A kormány nemzetben gondolkodik
    A magyar kormány filozófiája, hogy nemzetben gondolkodik, hiszen az emberiség értékgazdagsága a nemzetek sokszínűségében áll fenn - jelentette ki a nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes kedden Budapest IX. kerületében.
  • Európa sokszínűségének alapja a nemzeti identitás
    Kövér László: „Mi, magyarok, és az európai emberek elsöprő többsége nem posztkeresztény és posztnemzeti birodalmi jövőt akar magának és utódainak, hanem hagyományaikra és kultúrájukra támaszkodó nemzetek szuverén államainak együttműködése révén megerősödő Európában szeretne élni."
MTI Hírfelhasználó