Matthäus sorsa épp nem téma az MLSZ-ben
Mai elnökségi ülésén határozott volna a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége arról, elfogadja-e Lothar Matthäus beszámolóját a válogatott élén végzett munkájáról, és meghosszabbítja-e a német szakember év végén lejáró szerződését. Ma semmi ilyesmi nem fog történni az MLSZ háza táján, ehelyett más kérdésekről folyik épp a szakmai vita: kié legyen a hatalom a magyar futballban?
2005. október 13. 16:26
Reggel úgy tűnt, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöksége nem tartja meg mára tervezett elnökségi ülését, így nem dönt egyebek között Lothar Matthäus szövetségi kapitány sorsáról sem. Mindezt dr. Bozóky Imre hozta az érintettek tudomására: a szövetség elnöke ma reggel értesítette a helyzetről Kisteleki Istvánt, a Magyar Labdarúgóliga elnökét is, amint arról is, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez fordul majd.

Bozóky Imre közleményében tudatta, hogy álláspontja szerint a Magyar Labdarúgó Liga október 5-én hozott határozata sérti az elnökségi tagok szuverenitását, megakadályozza őket abban, hogy a magyar labdarúgás érdekeit a saját meggyőződésük szerint képviseljék. "Tájékoztattam Joseph Blatter FIFA elnök urat, aki a kialakult helyzetről részletes tájékoztatást kért. Mindaddig, amíg a FIFA az üggyel kapcsolatos álláspontját nem alakítja ki, addig az MLSZ elnöksége határozatot nem hozhat, mert annak legitimitása kétséges" - áll Bozóky Imre nyilatkozatában.

A vitára okot adó MLL határozatban az áll, hogy az MLSZ elnökségének a Liga által delegált tagjai egységesen kötelesek szavazni, aki pedig nem a határozatnak megfelelően voksol, azt visszahívják. A teljesség kedvéért, íme a 3./2005. 10. 05. határozat teljes szövege: "A MLSZ elnökségének a Magyar Labdarúgóliga által delegált tagjai a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökségének ülésén a Liga vezetésének elvei szerint egymás között többségi döntéssel hozott határozat szerint egységesen kötelesek szavazni. Továbbá az MLL taggyűlése úgy határozott, hogy abban az esetben, ha az MLSZ elnökségének MLL által delegált tagjai ezen kötelezettségüket megszegik, akkor az MLSZ közgyűlésén az MLL által delegált küldöttek kötelesek kezdeményezni a fentiek szerinti kötelezettségüket megszegő MLSZ elnökségi tagok visszahívását".

A helyzet azonban még ennél is bonyolultabb, hiába maradt ugyanis el papíron az elnökségi, a testület hét tagja (épp az MLL által delegált hét) megjelent az ülés színhelyén, miután információk szerint reggel az Aquincum Hotelben megbeszélést tartottak Kisteleki Istvánnal. Ekkora létszámmal pedig az elnök jelenlétében már határozatképes a grémium. A "hetek" mindenesetre elvonultak tanácskozni dr. Bozóky Imrével, Berzi Sándor MLSZ-főtitkárral és Puhl Sándor alelnökkel, és befutottak a hiányzó elnökségi tagok is, a külföldön tartózkodó Balázs András és Nemes Ferenc Borsod és Fejér megyei elnökök kivételével. Bő három óra után aztán dr. Bozóky távozott, Ganczer Gábor, az MLSZ sajtófőnöke pedig arról tájékoztatta a jelenlévő újságírókat, hogy a testület csak "informális megbeszélést" tartott, amelyről azonban nem áll módjában tájékoztatást adni, az ott elhangzottak nem publikusak. Az elnökség várhatóan csak a FIFA állásfoglalása után ül majd ténylegesen össze.

* * *

Magyar-horvát mestermérleg

Lothar Matthäus, a magyarok szövetségi kapitánya:

Sok fontos játékosunk hiányzott ezen a találkozón, ezért azt gondolom, jó eredményt értünk el a horvát válogatott ellen. Ez a mérkőzés jó befejezése volt a selejtezősorozatnak.

Zlatko Kranjcar, a horvátok szövetségi kapitánya:

Jó mérkőzés volt, mert mindkét csapat nyílt sisakkal játszott. A magyarok aktívan futballoztak, látszott, motiválja őket, hogy legyőzzenek bennünket. Számunkra az volt a legfontosabb, hogy ne kapjuk gólt, így elégedett is vagyok.

NSO, Sportfórum nyomán
Címkék:
megmondó
Világossá vált, hogy a rasszizmus ellen oly bőszen hisztériázó uniós vezéralakok egy bizonyos rasszizmus fölött szemet hunynak.
 • A demokrácia torzszülöttje
  Maga Medgyessy nevezte puccsistáknak megbuktatóit szinte percekkel leváltása előtt egyes tévéadásban. Ezt még el tudta érni miniszterelnökként.
 • Európa elesett, reconquista harc következik
  Ha valaki nagy nyilvánosság előtt közzéteszi másságát, például azt, hogy ő se nem férfi, se nem nő, azt valóságos hősként ünneplik.
 • Jézus célkeresztben
  Jézus ellen ugyanolyan gyűlölködés folyik, mint két évezrede, amikor Pilátust belerántották a bűnbe a római gyarmat helyi lakosai.
 • Kétfrontos harc Európa megvédéséért
  Egy amerikai tőzsdespekuláns széles, több kontinenst lefedő hálózatot szőtt az utóbbi negyven évben.
hírfolyam
 • Hírstart
 • Hírkereső
 • Hírlista
 • News Agent
 • Alternatív Hírportál
 • Startlap
 • A hírek
 • Hírfal
 • Hírmutató
 • Polgári Szemle
 • Időjárás
 • Bálványosimádó
 • MTI