Tilos Rádió: nemsokára már Orbán lesz a felelős
Ma még én vagyok a bűnös, de ha a balliberális médián múlik, egy hét múlva már Orbán Viktort teszik felelőssé – mondta Bayer Zsolt Óbudán egy polgári körös találkozón. Ezt a gondolatát erősítette meg az a tízezres tömeg, amelyik ma délután demonstrált a Tilos Rádió épülete előtt.
Utoljára frissítve: 2004. január 11. 20:08
2004. január 11. 17:47
A Magyar Nemzet publicistája szerint a kettős mérce tipikus esete figyelhető meg ismét a médiában. A tavaly december 24-én elhangzott keresztényellenes kinyilatkoztatás tisztára sikálása a média jelentős képviselőinek támogatásával azonnal elkezdődött. Három fő érvet sorakoztattak fel azok, akik úgy gondolták nem kell foglalkozni az üggyel.

1. A Tilos Rádió csak Budapesten fogható, szerény hallgatottságú adó. Nem mérvadó, hogy a műsorvezetők milyen kijelentéseket tesznek.

Bayer Zsolt szerint, ha valóban így gondolják, akkor ugyanezek a személyek vajon miért kavartak már-már nemzetközi botrányt ifjabb Hegedűs Lóránt egy körülbelül 800 példányszámú kerületi lapban megjelent írásáról? Mi a különbség a zsidó kirekesztés és a keresztények kiirtása között? Tamás Gáspár Miklós most miért hallgat?

2. Barangó, azaz Bajtai Zoltán ittas állapotban közölte a keresztények kiirtására utaló mondatát. Egy részeg ember sok butaságot mond, ne foglalkozzunk vele – szól a következő érv.

A részeg ember durva dolgokat mond sokszor, de legalább őszinte! Hiszen az alkohol hatása alatt az önkontroll már nem működik olyan erősen és kicsúszik az ember száján olyan is, amit józan állapotban nem merne, vagy nem akarna megosztani mással – reagált az újságíró. S még valami: az ittasság a büntetőtörvénykönyv szerint ebben az esetben súlyosbító körülmény lehet. (Ilyen esetben ítélet még hazánkban nem született, így kérdéses, hogy valóban súlyosbító lesz-e. - B.Á.) Enyhítő semmiképpen!

3. Végezetül: Maga a kijelentés képtelenség. Miért veszik mégis komolyan?

A három érv közül talán ez a legálságosabb – vélekedett Bayer. Hiszen Magyarországon közel negyven esztendőn keresztül félniük kellett a keresztényeknek. Méghozzá jogosan! Rákosi idején még kiirtásuk, Kádár korára ”már csak” tönkretételük, ellehetetlenítésük volt a cél. A papokat üldözték, s aki egyházi iskolába íratta gyermekét vállalnia kellett annak következményeit, azaz utóda bizonyos egyetemekre semmiképpen sem juthatott be. Ennek ellenére hazánkban nem a keresztények rettegnek, hanem a zsidók egy része. Ők ”bérrettegést vállalnak”. Mert valakiknek ez az álrettegés kifejezetten sokat használ.

* * *

Tízezres tüntetés a Tilos előtt

Ma délután tízezres tömeg gyűlt össze a Tilos Rádió budapesti stúdiója előtti demonstráción, amelyet a Tilos Rádió budapesti stúdiója előtt a Rákosmenti Polgári Körök Egyesülése (75 polgári kör nevében) szervezett az adó beszüntetéséért. „A népirtással fenyegetettek nem fogják másik arcukat odatartani itt sem” mottóval. A rendezvényen felszólalt Lovas István, Döbrentei Kornél és Melocco Miklós is.

Pesti Imre, a demonstráció egyik szervezője leszögezte: azért gyűltek össze a stúdió előtt, hogy "szelíd, de határozott választ" adjanak a rádió "keresztényellenes műsoraira".
"A törvénytelenséggel született Tilos Rádió nemcsak szenteste, nemcsak advent idején gyalázott meg keresztény jelképet, szentet és vallást, hanem időnként szubkultúrába süppedő, közerkölcsöt romboló megnyilatkozásaival folyamatosan életben tartotta a keresztények és a keresztény erkölcs iránti gyűlöletet" - mondta.

Szavai szerint a rádió megsértette a keresztény kultúrában gyökerező európai kultúrát, "a Föld 1,5 milliárd keresztény hívőjét" és az egyetemes emberi jogokat. "Ezért követeljük, hogy az ORTT mondja fel a műsorszolgáltatási szerződést a Tilos Rádióval" - tette hozzá. Melocco Miklós szerint a rádióban a keresztények kiirtásáról szóló mondat "az egészséges, jó szokások elleni vétség", a szokások, a morál, a nép lelkülete, éthosza elleni vétek, etikai vétség.

"Ha nem lehet rá alkalmazni a törvényt, akkor a magyar jogban nincs meg a hazaárulás, a tömeggyilkosság, a népirtás fogalma" - vélekedett a szobrász. "Magyarországon a magyar nemzetet és a kereszténységet gyűlölő kisebbség immár öt évtizede sanyargatja, gúnyolja, szorítja ki a többséget a nemzeti erőforrások totális birtoklásáért folytatott harcában, miközben politikusaink és értelmiségünk nagy része folyamatosan gesztusokat akar tenni a másik oldalnak" - jelentette ki Lovas István.

Az újságíró szerint "a keresztény- és a magyargyűlölő kisebbség étvágyát a gesztusok csak növelik, mert azt a gyávaság jelének tekintik". "A Tilos Rádió az SZDSZ vasárnap, szájkosár és maszk nélkül. A Tilos Rádió, az állami pénzen támogatott magyar- és keresztényellenes rasszisták problematikus adója" - tette hozzá.

"Tizennégy év a gesztusok korszaka volt, hirdessük meg ettől a pillanattól kezdve a magyar- és kereszténygyűlölő kisebbség elleni nulla tolerancia politikáját (...) ha nem akarjuk, hogy gyerekeink nácinak titulálva rezervátumokban éljenek" - mondta az újságíró.

Döbrentei Kornél költő azt mondta: nem mindig ott van a sír, ahol ássák. "Nálunk, ahol állítólag árkokat temetnek be, különösen igaz ez" - tette hozzá. Nehéz egy olyan országban, ahol a hóhérok nem bocsátanak meg az áldozatoknak - mondta Döbrentei Kornél. A demonstráción mintegy tízezer ember vett részt.

A tüntetők többször hangosan követelték a rádió betiltását, illetve azt skandálták, hogy "Elég volt!".

A rádió egyik munkatársa végigment a tüntetők között egy táblával, amelyen a következő felirat volt: "Nem az igazság: csak a hús irgalmatlan tömege".

A tüntetők egy szűk csoportja a demonstráció befejezése után a helyszínen - nem kizárható, hogy provokáló szándékkal - elégetett egy izraeli zászlót. Emiatt az esti órákban Izrael Állam magyarországi nagykövetsége tiltakozását fejezte ki.

A nagykövetség mélységes felháborodással értesült arról, hogy a Tilos Rádióban karácsonyeste elhangzottakat, amelyet a külképviselet is elítél, a tüntetésen párhuzamba állították Izrael Állammal - áll a dokumentumban. "Megengedhetetlen, hogy a XXI. század Magyarországán, amely hamarosan az Európai Unió teljes jogú tagja lesz, egy független, demokratikus ország zászlaját égessék" - szögezi le a nagykövetség.

A tüntetők egy csoportja a demonstráció befejezése után hógolyókkal dobálta meg a rádiónak helyet adó épületet. A róluk fényképet készítő MTI-s fotóriporternő felszerelését két férfi megrongálta. Az újságírót a két férfi lökdöste, sáljánál fogva rángatta és szidalmazta. A fotóriporternőt, aki a lökdösés miatt nekiesett a kordonnak, két kollegája védte meg. Az egyik szervező a fotósokkal közölte: jobb, ha elmennek, mert már nem urai a helyzetnek, nem így gondolták a békés tüntetést.

"A provokálókból álló szűk csoport rendezvény utáni minden jellegű megnyilatkozása élesen szemben áll a polgári körök szellemével, ezért a leghatározottabban elhatárolódunk a történtektől és elítéljük azt" - nyilatkozta Pesti Imre vasárnap kora este. A Rákosmenti Polgári Körök Egyesülésének elnöke hangsúlyozta, hogy nem keresztényi bármely nemzet zászlajának meggyalázása, és ugyanolyan mértékben visszautasítandó, mint a keresztények kiirtására szóló felhívás.

Unger Pál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, hogy rendőri intézkedés nem történt.

Bencze Áron - gondola, MTI nyomán
Címkék:
  • „Mesterterv" – Üldözné a baloldal az adózókat
    Bizonyos, hogy az adórendszerben korszakváltás lenne, mert véget vetnének az elvonások csökkentésének, és ismét beköszöntene az adóemelések időszaka. Ahogy sok minden másban is, ebben is egyetértenek Gyurcsány Ferenc szövetségesei. Ez nem lenne újdonság, miután 2010 előtt is így csinálták.
  • Demokráciaexport után iszlámexport várható világszerte
    Dinamikus Egyesült Államokra lenne szükség. Ehhez képest a jelenlegi elnök csupán egy videóüzenetben emlékezett meg a húsz évvel ezelőtti tragédiáról. Mert így nem veszítette el a beszéd fonalát. Nem tévesztette össze az országokat. Vagy ne adj Isten, nem aludt el.
  • Átadták az újjáépült Lovardát a budai Várban
    Ünnepélyes keretek között átadták az újjáépült Lovardát a Budavári Palotanegyedben pénteken, a kulturális örökség napjai rendezvénysorozat országos megnyitóján, amelyen bejelentették a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékének új elemeit is.
MTI Hírfelhasználó