Karácsony balosan - kik ássák az árkokat avagy semmi sem Tilos? - Az ügy folytatódik
A társadalom keresztény fele valószínűleg nem a Tilos rádiót hallgatta Szenteste. Azonban a világ úgy működik, hogy a nem tudás nem mentesít a dolgok következményei alól. És a dolognak nincs vége, sőt.
Utoljára frissítve: 2003. december 26. 13:12
2003. december 25. 11:37
Hogy mivel és miben is élünk ma, illetve hogy milyen is a mai magyar társadalom a maga teljességében, abba enged bepillantást a gondola fóruma (a cikk alján található a link, abban a 20. - A téma oldalai: legnagyobb sorszám alatti - beírás).

Erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk a szóban forgó topik meglátogatását, ugyanis a decens polgári körökben karácsonykor felettébb szokatlan tónusú és tartalmú beszélgetést ismerhetnek meg benne.

Előrebocsátjuk: amit találnak, nem a képzelet szülötte, a Tilos rádió műsorvezetői csevegtek így 2003. december 24-én este, 17.30 és 18.00 óra között.

Szokásunktól eltérően nem kommentáljuk a történteket. Nálunk ugyanis karácsony van.

* * *

Szomorú tanulságokban gazdag karácsony

Néhány órával az után, hogy a gondola főlapjára föltettük a Tilos rádióban december 24-én este elhangzottakra utaló cikkünket, elszabadult a pokol.

Egyelőre csupán a tényeket rögzítjük: a gondola egyik topikjában december 25-én 00.57-kor jelent meg a híradás a Tilos rádióban elhangzottakról, majd 10.29-kor maga a szöveg is. December 25-én 11.37-es keltezéssel került ki a nyitólapra, főhírként az eset.

Ezek után, 14.16-os keltezéssel az mno.hu honlapon is megjelent a hír, amelyben még a sajtóhibák is megegyeznek a gondola topikjában közölt szöveggel. Az mno azonban gyűjtött reflexiókat is, és nem sokkal később elszabadult a médiapokol.

Előbb a Jobbik Magyarországért, aztán a Fidesz, 26-án délelőtt pedig az MKDSZ is tiltakozott, illetve jogi lépéseket helyezett kilátásba. Közben a baloldali honlapok is megkezdték a hír átvételét, az mno.hu-ra hivatkozva.

A gondola tartja magát a tegnapi álláspontjához: karácsony van. Ünnep után térünk vissza a történtekre.

R. J.
Címkék:
  • „Mesterterv" – Üldözné a baloldal az adózókat
    Bizonyos, hogy az adórendszerben korszakváltás lenne, mert véget vetnének az elvonások csökkentésének, és ismét beköszöntene az adóemelések időszaka. Ahogy sok minden másban is, ebben is egyetértenek Gyurcsány Ferenc szövetségesei. Ez nem lenne újdonság, miután 2010 előtt is így csinálták.
  • Demokráciaexport után iszlámexport várható világszerte
    Dinamikus Egyesült Államokra lenne szükség. Ehhez képest a jelenlegi elnök csupán egy videóüzenetben emlékezett meg a húsz évvel ezelőtti tragédiáról. Mert így nem veszítette el a beszéd fonalát. Nem tévesztette össze az országokat. Vagy ne adj Isten, nem aludt el.
  • Átadták az újjáépült Lovardát a budai Várban
    Ünnepélyes keretek között átadták az újjáépült Lovardát a Budavári Palotanegyedben pénteken, a kulturális örökség napjai rendezvénysorozat országos megnyitóján, amelyen bejelentették a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékének új elemeit is.
MTI Hírfelhasználó