Karácsony balosan - kik ássák az árkokat avagy semmi sem Tilos? - Az ügy folytatódik
A társadalom keresztény fele valószínűleg nem a Tilos rádiót hallgatta Szenteste. Azonban a világ úgy működik, hogy a nem tudás nem mentesít a dolgok következményei alól. És a dolognak nincs vége, sőt.
Utoljára frissítve: 2003. december 26. 13:12
2003. december 25. 11:37
Hogy mivel és miben is élünk ma, illetve hogy milyen is a mai magyar társadalom a maga teljességében, abba enged bepillantást a gondola fóruma (a cikk alján található a link, abban a 20. - A téma oldalai: legnagyobb sorszám alatti - beírás).

Erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk a szóban forgó topik meglátogatását, ugyanis a decens polgári körökben karácsonykor felettébb szokatlan tónusú és tartalmú beszélgetést ismerhetnek meg benne.

Előrebocsátjuk: amit találnak, nem a képzelet szülötte, a Tilos rádió műsorvezetői csevegtek így 2003. december 24-én este, 17.30 és 18.00 óra között.

Szokásunktól eltérően nem kommentáljuk a történteket. Nálunk ugyanis karácsony van.

* * *

Szomorú tanulságokban gazdag karácsony

Néhány órával az után, hogy a gondola főlapjára föltettük a Tilos rádióban december 24-én este elhangzottakra utaló cikkünket, elszabadult a pokol.

Egyelőre csupán a tényeket rögzítjük: a gondola egyik topikjában december 25-én 00.57-kor jelent meg a híradás a Tilos rádióban elhangzottakról, majd 10.29-kor maga a szöveg is. December 25-én 11.37-es keltezéssel került ki a nyitólapra, főhírként az eset.

Ezek után, 14.16-os keltezéssel az mno.hu honlapon is megjelent a hír, amelyben még a sajtóhibák is megegyeznek a gondola topikjában közölt szöveggel. Az mno azonban gyűjtött reflexiókat is, és nem sokkal később elszabadult a médiapokol.

Előbb a Jobbik Magyarországért, aztán a Fidesz, 26-án délelőtt pedig az MKDSZ is tiltakozott, illetve jogi lépéseket helyezett kilátásba. Közben a baloldali honlapok is megkezdték a hír átvételét, az mno.hu-ra hivatkozva.

A gondola tartja magát a tegnapi álláspontjához: karácsony van. Ünnep után térünk vissza a történtekre.

R. J.
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Az év vége előtt lezárulhat a feltételességi eljárás
  Ha a kormány az általa tett vállalásokat teljesíti, akkor a feltételességi eljárás még az év vége előtt lezárulhat és Magyarország forrásvesztés nélkül léphet át a 2023-as esztendőbe - mondta az igazságügyi miniszter az Európai Bizottsággal való megegyezés érdekében szükséges, az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzéséről szóló törvényjavaslatok parlamenti vitájában, hétfőn este.
 • Nemzetek Ligája – Csoportmásodik a Rossi-legénység
  A magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Arénában 2-0-s vereséget szenvedett az Európa-bajnok olasz csapattól a Nemzetek Ligája 6., zárófordulójában, így az A divízió 3. csoportjának második helyén zárta a sorozatot.
 • Orbán Viktor gratulált az olasz jobboldali vezetőknek
  A megszokott diplomáciai, udvariassági formuláknál jóval intenzívebb kommunikáció zajlik Orbán Viktor miniszterelnök és a várhatóan kormányt alakító olasz jobboldali pártok vezetői között; a vasárnapi parlamenti választás óta több üzenet-, illetve levélváltás is történt a magyar és az olasz partnerek között – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár hétfőn.
MTI Hírfelhasználó