Búcsú a Pannontól - Indul a Magyar Zene Rádiója
Eddigi szlogenjét kívánja a jövőben névként használni a Pannon Rádió. A társaság kérte a médiahatóságot, hogy jegyezze be a Magyar Zene Rádiója elnevezést. A botrányok után ezzel a névvel szándékozik helytállni a magyar piacon.
2003. július 19. 13:06
"A társaság a héten kérte a médiahatóságot, hogy jegyezze be a Magyar Zene Rádiója elnevezést" - közölte Gidófalvi Attila, Gidó Média Kft. ügyvezető igazgatója. "Az elmúlt időszak botrányai után ezzel a névvel nem lehet megfelelni a magyar piacon".

A Pannon Rádió 2000 őszén kezdte meg működését. A társaságban nem sokkal később szerzett - ajándékozással - 26 százalékos tulajdonrészt a Csurka István MIÉP-elnök által életre hívott Bocskai István Szabadegyetemért Alapítvány, amellyel a kft. tavaly májusban szakított. Ekkor minden, a rádióhoz fűződő jog birtokában lévő Gidófalvi Attila új helyről kezdett műsort sugározni. A Hírközlési Felügyelet végül mintegy féléves vita után záratta le az alapítvány által - a hatóság szerint szabálytalan módon - működtetett adót.

A Gidófalvi-féle Pannon Rádió ekkortól sugározza ismét adását. Az alapítvány stúdiójából szóló műsor jelenleg az interneten fogható, ám a csapat arra készül, hogy műholdas médiumot indítson Rákóczi Rádió néven. Az ügyvezető igazgató, aki több alkalommal is megpróbálta tulajdonosi taggyűlésen kizáratni a cégből az alapítványt, egy hónapja vesztette el jogerősen azt a pert, amelyben visszakövetelte az ajándékozott tulajdonrészt.

(MTI nyomán)

Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Uralkodók földi maradványait azonosították a kutatók
  Több magyar uralkodó, köztük Szent László király földi maradványait azonosították a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói a Székesfehérvári Középkori Romkertben talált csontleletek között - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága kedden az MTI-t.
 • Az akarat újra építi a falakat
  A Kovácsi Bazilika országos és nemzetközi jelentőségű. A konkrét tervezést meg kell előzze egy – minél teljesebb körű – régészeti kutatás és feltárás, hiszen a Bazilika és az azt körbeölelő cinterem (temető) vasúti töltés alatti része még teljesen ismeretlen. Nem kizárt, hogy a magyar történelem jelentős leletei, tárgyai kerülnek még elő – véli Rainer Péter.
 • Hollandia „drogállammá” vált egy főrendőr szerint
  A kábítószer piaca párhuzamos gazdaságot működtet, a drogkereskedelmet felügyelő maffia befolyása pedig mindenhova elér – panaszolta nyilvánosan a holland rendőrszakszervezet elnöke, Jan Struijs.
MTI Hírfelhasználó