Fico elment volna Orbán Viktorral Moszkvába
Orbán Viktor iránti csodálatát is kifejezte és elmondta, ha egészségi állapota engedte volna, ő is csatlakozott volna a magyar miniszterelnök kijevi és moszkvai útjához.
2024. július 6. 08:17

Fico Dévényben. Képernyőfotó – STVR/napunk

„Gátat kell építeni a progresszivizmus ellen, ami olyan, mint a rák” – jelentette ki Robert Fico felföldi miniszterelnök a dévényi várban megtartott állami megemlékezésen előadott beszédében, amely az első nyilvános felszólalása volt az ellene elkövetett merénylet óta. 

Fico beszédében élesen bírálta a liberális és progresszív ideológiákat, és azt mondta, nem akarja, hogy Szlovákia azok közé az országok közé tartozzon, amelyek karikatúrát csinálnak a nyugati civilizációból.

Ha továbbra is konfrontálódni fogunk ezekkel az ideológiákkal, amelyek „méregként terjednek”, a kormánynak meg kell találnia a módját, hogy módosítsák az alkotmányt annak érdekében, hogy még erősebb gátat szabjanak a progresszív ideológiáknak, mondta a miniszterelnök.

Dévény címere

Dévény ősi magyar címere – wikipedia

Csodálatát fejezte ki Orbán Viktor iránt, aki nemcsak Kijevet, hanem Moszkvát is felkereste a héten. Ha egészségi állapota engedte volna, csatlakozott volna hozzá, mondta.

napunk
Címkék:
 • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
  Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Macron kiállt Orbán Viktor békemissziója mellett
  Macron arról is beszélt, hogy találkozott Orbánnal, és továbbra is kitart azon álláspontja mellett, hogy az államoknak megvan a joguk a saját szuverenitásukhoz és ahhoz, hogy diplomáciai kapcsolataikat függetlenül intézzék.
 • Férfias küzdelem Visegrádon
  Észak-Lengyelországból, Malborkból – ahol egy csodálatos vár emelkedik – most először jönnek a hagyományőrzők, ők hozzák a király megszemélyesítőjét. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jól fogják érezni magukat, és jó hírünket viszik a baráti országba – fogalmaz Cseke László.
 • Százszázalékos a foglalkoztatottság a börtönökben
  Rétvári Bence emlékeztetett arra, hogy a kormány 2010-ben azt a cél tűzte ki, hogy mindenki, aki börtönben van és munkaképes, dolgozzon. Ennek két fontos célja van: egyrészt a rabok hozzájárulnak a saját fogva tartásuk költségeihez, másrészt segítik őket a társadalomba való visszailleszkedésben különféle szakmák elsajátításával és a munka világának megismertetésével.
MTI Hírfelhasználó