A szólásszabadság már nem európai érték
Frank Füredi nyilatkozatában kiemelte: a brüsszeli incidens után már senki nem taníthatja Magyarországnak, "hogy hogyan kell viselkedni", mivel az események rávilágítottak, hogy "Magyarország sokkal szabadabb ország, mint Belgium."
2024. április 18. 20:32

hirtv.hu

Ma már mindenki látja, hogy a szólásszabadság nem fontos a baloldali politikusoknak - nyilatkozta Frank Füredi a Mathias Corvinus Collegium brüsszeli központjának (MCC Brussels) vezetője Brüsszelben csütörtökön.

Füredi azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy az e heti kétnapos Nemzeti Konzervativizmus (NatCon) konferenciát három brüsszeli polgármester is megpróbálta betiltani, de a rendezvény végül lezajlott.
   
Az MCC Brussels csütörtökre összehívta "a média és a szólásszabadság fenntartása mellett elkötelezettek gyűlését", amelynek célja, hogy nyilatkozatot adjon ki a szólásszabadság védelmében.
   
Frank Füredi nyilatkozatában kiemelte: a brüsszeli incidens után már senki nem taníthatja Magyarországnak, "hogy hogyan kell viselkedni", mivel az események rávilágítottak, hogy "Magyarország sokkal szabadabb ország, mint Belgium."
   
Hozzátette, hogy a liberális belga szövetségi kormányfő, Alexander de Croo, annak ellenére, hogy "nem szereti a magyar politikát", kimondta, hogy az országában ilyen jellegű betiltások nem történhetnek meg.
   
Füredi hozzátette, hogy a konferencia ellehetetlenítésére tett kísérletek tulajdonképpen "nagyon jó reklámot" csináltak a rendezvénynek, a professzor nemcsak Európából, de a tengerentúlról is biztató üzeneteket kapott.
   
Arra is felhívta a figyelmet, hogy várhatóan Magyarországot támadni fogják majd a júliustól kezdődő uniós magyar elnökség folyamán.
   
Frank Füredi aláhúzta: a csütörtöki rendezvény célja az volt, hogy összehozzon olyan embereket, akiknek fontos a szólásszabadság védelme Brüsszelben, "mert ez számukra fontos kérdés, és ezért harcolni fognak érte".

MTI
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • Limoges-i Krisztus-korpusz Homokbödögéről
  Azzal, hogy közgyűjteményi központtá is válik a magyar nemzet múzeuma, lehetőség nyílik arra, hogy az ország minden múzeumának erőforrását bevonva, együtt gondolkodva a magyar nemzet közösségének egészével tudjunk haladni az értékőrzés útján - tette hozzá Latorcai Csaba.
 • A budapestiek állják a "milliárdos Gyurcsány-számlát"
 • A vértanú – szörnyű történelmi párhuzam
  Látjuk a baljós jeleket, a balliberális politikai oldal romboló munkáját, és eszünkbe jut, hogy ezek elődei egykor mekkora károkat okoztak hazánknak. Látjuk, hogy ma is vannak könnyen félrevezethető emberek, akikre hatnak a hangzatos ígéretek, a látványos külsőségek, a szemfényvesztő gesztusok, s újabban azok a trükkök, amelyekkel mindezt nemzeti színű csomagolásban tálalják a közönségnek
MTI Hírfelhasználó