Magyar Péteren gúnyolódtak a baloldal kampánynyitóján
Magyar Péter is téma volt a DK-MSZP-Párbeszéd Zöldek vasárnapi közös kampánynyitóján. Molnár Csaba gyurcsányi árnyék-kancelláriaminiszter anélkül, hogy kimondta volna a nevét, a színpadon hosszan utalgatott rá. Nem csoda, hogy a baloldali pártok ennyit foglalkoznak vele. A Nézőpont Intézet felmérése ugyanis kimutatta, hogy a kormánypártok népszerűségére szinte semmilyen hatással nem volt Magyar Péter feltűnése, ellenben a baloldali pártoktól tömegével vitt el szavazókat.
2024. április 15. 10:45

Nem kímélte a hazai belpolitikai élet hirtelen feltűnt – ahogy mondta – „legendáját” a Gyurcsány-párt árnyék-kancelláriaminisztere a DK-MSZP-Párbeszéd Zöldek kampánynyitó rendezvényén. Molnár Csaba szerint ennek a legendának – bár nevet nem említett, de vélhetően Magyar Péterre utalhatott – egyetlen célja van, mégpedig az, hogy elhitesse, ki is az igazi ellenzéki.

„Ha mai ellenzéki politikusként 2014-ben még a Fideszre szavaztál, annál csak az a jobb, hogy még 2018-ban is. Ha pedig még 2022-ben is, az már maga a joli joker, az igazi ellenzékiség quintessentia-ja. Világos és megdönthetetlen bizonyíték az illető éleslátására, gerincének egyenességére, és az orbáni világgal való szembenállásának mély, elvi jellegére” – ironizált a DK-s Molnár Csaba. Egy hete a DK elnöke is nekiment Magyar Péternek közösségi oldalán.

Bár Gyurcsány Ferenc sem írta le a mostanra már a Tisza Párt alelnökévé előlépett Magyar nevét, a vele kapcsolatos politikai jelenséget 11 pontban összegezte. Pedig a bukott miniszterelnök egyik korábbi elvbarátja Magyar Pétert – a háttérből – külföldről is segítheti. Ő pedig nem más, mint Láng Balázs, aki korábban az MSZP kampányguruja volt, és akiről a Magyar Nemzet nemrég azt írta: 2006 és 2008 között az Államadósság Kezelő Központ kommunikációs és PR-igazgatója, 2007-ben pedig a Gyurcsány-kormány – soha meg nem épült – kormányzati negyedért felelős kommunikációs igazgatójaként is tevékenykedett. A dollárbaloldalt pedig régóta segíti.

Láng ráadásul ott volt Magyar Péter április 6-i kormányellenes megmozdulásán a Kossuth téren. A kettejük közti baráti üdvözlést a Blikk kamerája is rögzítette. De a kommunikációs szakember a Facebook oldalán egy rövid időre közös fotón is együtt mutatkozott Magyarral. Erről kérdezte az M1 stábja Tüttő Katát, miközben épp a DK-MSZP-Párbeszéd kampánynyitójára igyekezett, de az MSZP-s főpolgármester-helyettes többször is úgy tett, mintha nem értené miről kérdezik. Az MSZP egykori elnökétől, Hiller Istvántól – aki épp 2007-ig volt a szocialisták elnöke – is azt tudakolta az M1, emlékszik-e még az egykori kommunikációs munkatársukra, ő azonban hárított. A balliberális párt jelenlegi társelnöke, Kunhalmi Ágnes azonban tudta ki Láng Balázs. Bár a stáb útját állta az egyik szervező, Kunhalmi Ágnes még visszaszólt, hogy igen, ismeri Láng Balázst.

A Magyar Nemzet pénteki beszámolója szerint Magyar Péter külföldi segítője lebukott, ugyanis Láng Balázs egy olyan Facebook-csoportban mozgósít a külföldi magyarok között, ahol egyenesen Magyar Péter közeli tanácsadójaként tünteti fel magát. Saját bevallása szerint a legutóbbi tüntetésre is ő szervezte a rövid üzenetek kivetítését, mégpedig Magyar Péter kérésére.

M1, hirado.hu
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Győztünk!
    A végén lehozta kapusát a szlovén gárda, Bálizs védett még egy hatalmasat lábbal, majd kezdődhetett az ünneplés, a mieink visszajutottak a legjobbak közé!
  • Brüsszel veszélyes az európai demokráciára
    Az a tény, hogy az EU testületei egy szuverén tagállam demokratikus választásán az eredmény befolyásolására is készek, minden európai fővárosban nagy aggodalomra adhat okot.
  • Moszkva körözést adott ki Zelenszkij ellen
    Zelenszkij elődje, Petro Porosenko volt ukrán államfő, az Európai Szolidaritás ellenzéki párt elnöke és Olekszandr Pavljuk, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka ellen is körözés van érvényben az orosz belügyi adatbázis szerint.
MTI Hírfelhasználó