Sulyok Tamás Vilniusban
A művészeti kapcsolatok felélénkítése kitűnő út két ország jó viszonyának kialakításához, erősítéséhez.
Utoljára frissítve: 2024. április 11. 18:13
2024. április 11. 14:18

Muza Rubackyte zongoraművész, miután átvette a Magyar Érdemrend lovagkereszt kitüntetést Sulyok Tamás köztársasági elnöktől Vilniusban, a Hotel Narutis Oszlop Csarnokában 2024. április 11-én. Az államfő a Három Tenger Kezdeményezés országainak csúcstalálkozóján vesz részt Litvánia fővárosában. MTI/Bruzák Noémi

Sulyok Tamás köztársasági elnök csütörtökön részt vesz a Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozón (Three Seas Initiative - 3SI) Vilniusban.

A találkozón a Három Tenger Kezdeményezés továbbfejlesztése lesz terítéken a részes államok államfői, a meghívott vendégek, és a stratégiai partnerek részvételével - mondta a köztársasági elnök a csúcstalálkozó előtt a helyszínen csütörtökön a sajtó képviselőinek.
   
Kiemelte: Magyarország közép-európai országként tudja definiálni magát, és mivel Közép-Európát a közös történelem és a közös kultúra tartja össze, a Három Tenger Kezdeményezés Magyarország számára is sokat jelent.
 
Sulyok Tamás hozzátette: a Három Tenger Kezdeményezés infrastruktúrában és fejlesztésben fogja össze Közép-Európát.
   
Évente 13, a Balti-tenger, a Fekete- és az Adriai-tenger között fekvő ország, így Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Szlovénia, Ausztria, Horvátország, Románia, Görögország és Bulgária részvételével rendezik meg a Három Tenger Kezdeményezés (3SI) csúcstalálkozóját és üzleti fórumát.
   
A Három Tenger Kezdeményezés célja az együttműködés előmozdítása, elsősorban az infrastruktúra fejlesztése érdekében az energetikai, a közlekedési és a digitális szektorban, új beruházásokat, gazdasági növekedést és energiabiztonságot megcélozva.
   
A munkalátogatásra érkezett köztársasági elnök a csúcstalálkozó előtt a Magyar Érdemrend lovagkereszt kitüntetést adta át Muza Rubackyte zongoraművésznek, zenepedagógusnak, a litván Liszt Ferenc Társaság elnökének, a Vilniusi Zongorafesztivál művészeti igazgatójának Liszt Ferenc életművének népszerűsítését a litván Liszt Társaság, a LISZTuania megalapításával és a Lisztofonija zongoraverseny rendszeres megrendezésével is szolgáló elkötelezett tevékenysége elismeréseként.
 

 

Muza Rubackyte zongoraművész beszédet mond, miután átvette a Magyar Érdemrend lovagkereszt kitüntetést Sulyok Tamás köztársasági elnöktől (első sor, b) Vilniusban, a Hotel Narutis Oszlop Csarnokában 2024. április 11-én. Az államfő a Három Tenger Kezdeményezés országainak csúcstalálkozóján vesz részt Litvánia fővárosában. MTI/Bruzák Noémi

MTI
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
MTI Hírfelhasználó