Az EU-csúcspolitika elszakadt a társadalmaktól
A Mathias Corvinus Collegium (MCC) által a maastrichti szerződés 30. évfordulója alkalmából rendezett nemzetközi konferencián Ugrósdy Márton arról beszélt, a brüsszeli elitnek először meg kellene nézni, hogy mit szeretnének az európai emberek és mire van szükségük, és ez az, ami az elmúlt 30 év európai politikájából hiányzott.
2024. március 12. 09:12

Ugrósdy Márton – youtube

Nagy szakadék van az európai csúcspolitika és az európai emberek között, ami tetten érhető az elmúlt időszak farmersztrájkjaiban, valamint az Európa-szerte elharapódzó radikális pártok térnyerésében - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda helyettes államtitkára egy budapesti konferencián az MCC által az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény szerint.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) által a maastrichti szerződés 30. évfordulója alkalmából rendezett nemzetközi konferencián Ugrósdy Márton arról beszélt, a brüsszeli elitnek először meg kellene nézni, hogy mit szeretnének az európai emberek és mire van szükségük, és ez az, ami az elmúlt 30 év európai politikájából hiányzott.
   
Az MCC közleménye szerint a helyettes államtitkár előadásában kiemelte: a magyar kormány még mindig hisz abban, hogy megéri a fáradságot és az erőfeszítést kikérni az emberek véleményét.
   
Ugrósdy Márton szerint a soron következő európai parlamenti választásokon az emberek eldönthetik, hogy a kezükbe veszik a saját sorsukat, vagy elfogadják azt, hogy valaki más fogja irányítani a mindennapi életüket.
   
A Hidden federalism and democratic denial - 30th Anniversary of the Treaty of Maastricht - Rejtett föderalizmus és demokratikus tagadás – a Maastrichti Szerződés 30. évfordulója - című rendezvény a maastrichti szerződést és annak hatását vette górcső alá. A konferencia célja az volt, hogy közös platformot biztosítson az európai integráció szakértőinek Nyugat- és Kelet-Európából egyaránt.
   
A közlemény idézi Rodrigo Ballestert, az MCC európai tanulmányok műhelye vezetőjét, aki azt mondta: a maastrichti szerződés valóban mérföldkőnek számít, hiszen drasztikusan megváltoztatta az eredeti konszenzust, és az EU-t egy egyre szorosabb politikai unió útjára terelte.
   
Kifejtette, hogy Maastrichtban vetették el az EU-t ma sújtó legégetőbb válságok magját, amely a migráció, a zöldpolitika, az euró létrehozása, valamint az európai polgárság eszménye.
   
A nemzetközi konferencián szó volt arról is, hogy vajon Maastricht a föderalizmushoz vezető ugrást jelentette-e vagy egyszerűen csak az európai projekt elárulásáról volt szó, továbbá arra a kérdésre is keresték a választ, miszerint a maastrichti szerződés hozta-e létre a demokratikus deficited az Európai Unióban - írták.
   
A közlés szerint a rendezvényen felszólalt többek között Rudy Aernoudt, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság korábbi kabinetvezetője, Henri Malosse, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság korábbi elnöke, Julien Aubert, az Oser la France elnöke, valamint Jerzy Kwasniewski, az Instytut Ordo Iuris elnöke.
 

MTI; Gondola
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • Globális népünnepély a 100. percben lőtt gól után – Videó!
  Csoboth Kevin 10 másodperc alatt 3 bravúrt hajtott végre. Lefutotta az előnyös helyzetben lévő skót védőt, pontos indítást adott Sallainak, majd sprint után kapásból adott le olyan lövést, amely a védő lába mellett, a kapus keze és a kapufa között suhant a jobb alsó sarokba. Ez a 10 másodperc jelentette csapatunk győzelmét.
 • Hazánk ma is a kereszténység védőbástyája
  A középkorban végvári vitézeink fegyverrel védték a keresztény Európát a délkeletről támadó oszmán ármádia ellen. Ma a nyugati korrupt média az ellenség.
 • Kétszeres rendőri erő a magyar tengernél
  Rétvári Bence hangsúlyozta: a kormánynak kiemelten fontos, hogy minden turista biztonságban érezze magát a Balatonnál és minden más kiemelt turisztikai területen. Ezért a Balatonnál nyáron nagyobb a rendőri jelenlét a bűncselekmények megelőzése, a közlekedés biztonságának fenntartása és az emberek védelme érdekében - tette hozzá.
MTI Hírfelhasználó