Kik bújhatnak meg az ENSZ mögött?
Hazánkban több ezer hajléktalan él nem méltóságteljesen. Rájuk miért nem utal a szélsőséges ENSZ-garnitúra? Vélhetően azért, mert ennek az extrémitásnak (is) a kettős mérce a célszerszáma.
2024. január 16. 18:36

ENSZ-plakát – wikipedia

Az ENSZ Nemzetközi Migrációs Szervezete (IOM) bevándorlással kapcsolatos javaslatokat fogalmazott meg az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét 2024 során betöltő belga és magyar kormánynak, amelyben arra biztatta a két elnökséget, hogy a partnerországokkal folytatott párbeszéd során ösztönözzék a legális bevándorlást elősegítő jogalkotási javaslatokat.

Ugyan „javaslatnak" becézi az ENSZ-szervezet a fogalmazványát, miért van mégis ukáz hangulata a szövegnek?

Valószínűleg azért, mert eme „javaslat” és „biztatás” tartalma egy az egyben azonos az atlanti spekulánsok több éves, világosan kimondott, sőt hírveréssel sulykolt céljával. Utóbbiak evégből hoztak létre NGÓ-kat, fizetnek jó képességű, de erkölcstelen fiatalokat. Ezért folytatják a tudományos szintre emelt agymosást.

International Organization for Migration - Micronesia - IOM Logo (IOM - OIM) IOM Blue | Facebook

facebook

Később az IOM „javaslatából” erősebb fokozat lesz.

Az IOM „felszólította" az elnökségeket, nyújtsanak olyan „megoldásokat, amelyek választási lehetőségeket kínálnak az arra rászorulóknak, hogy biztonságos és méltóságteljes életet élhessenek a negatív éghajlati hatásoknak kiszolgáltatott területeken is."

Az emberiség utóbbi hat évezredes történeti korában soha nem sikerült megoldani, hogy minden embertársunk biztonságos és méltóságteljes életet élhessen. Száz éve sem, amikor József Attila rácsodálkozott a valóságra: „már kétmilliárd” ember él a planétán. S ma sem, amikor több mint nyolcmilliárd lélek keresi boldogulását, de legalábbis a biztonságos és méltóságteljes élet lehetőségét.

A balgatag ENSZ-szervezet a kör négyszögesítését most a belga és magyar EU-elnökségtől várja.

Csak azok lehetnek ennyire pihent agyúak, akiket megfizetnek érte.

Hazánkban több ezer hajléktalan él nem méltóságteljesen. Rájuk miért nem utal a szélsőséges ENSZ-garnitúra? Vélhetően azért, mert ennek az extrémitásnak (is) a kettős mérce a célszerszáma.

A híres brit történész, Paul Johnson már 1983-ban megírta: „Ám a hetvenes évekre az ENSZ korrupt és demoralizált szervezet lett, és rosszul átgondolt beavatkozásaival inkább előmozdította, mint gátolta a kegyetlenséget.” (A modern kor, XX. Század Intézet, 2000.; 793. oldal)

Paul Johnson obituary | Politics books | The Guardian

Paul Johnson – theguardian

Miért jut eszünkben a szélsőséges IOM-diktátumokról Paul Johnson?

Azért, mert ez a remek férfiú már akkor átlátott a szitán, amikor még nem izzott genderbolondéria, nem butították a társadalmakat spekulánspénzből felhizlalt NGÓ-k, nem öntötte el… Azaz dehogynem: a korrupció már akkor elöntötte a nagy szervezeteket: így az ENSZ-et is.

„…az ENSZ korrupt és demoralizált szervezet lett” – írta Paul Johnson.

Pont 40 éve leplezte le a világbürokrácia szervezetét a historikus, és azóta beállt-e fordulat? Aligha. Sőt. Számos megélhetési politikus kifizetőhelye lett az eredetileg nemes és fontos célokra létrehozott világszervezet.

Kik állhatnak az ENSZ mögött? Kik használják kognitív hadviselésük eszközéül a világszervezetet?

Azonosításuk kockázatos. Ám nem reménytelen.

Molnár Pál
 

gondola
 • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
  Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Az európai emberek nem kérnek a migránsinvázióból
  Bakondi György szerint komoly fenyegetést jelent az illegális migráció az európai emberek mindennapjaira. Azok a lépések, amelyeket a magyar kormány megtett ezen a területen, továbbra is a magyar emberek többségének a támogatását, "pártszimpátián túlnyúló" támogatását élvezik.
 • A férfiasság értéke fényben a Palotajátékokon
  A valódi európai értékek emelkedtek fénybe a 39. Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok első két napján. A férfiasság és a nemes nőiesség szépsége a harmadik napon, vasárnap is élményt ad a Visegrádra látogatóknak.
 • Női öttusacsapatunk sikere
  A magyar trió a hazaiak harmadik érmét szerezte az Eb-n. Hétfőn második lett férfi váltóban Koleszár Mihály és Bereczki Richárd, illetve harmadik női váltóban az olimpiára készülő Guzi Blanka Eszes Noémival.
MTI Hírfelhasználó