Támadás a lélek ellen
Az a riasztó kép tárul a szemünk elé, hogy a liberálisok, progresszívek és a neomarxisták vegyes házasságának koszlidérce újra bejárja Európát, és talán nemcsak a mi kontinensünket, hanem az egész nyugati civilizációt, ideértve természetesen Latin-Amerikát is – fogalmaz Szánthó Miklós.
2023. december 5. 10:17

cdinstitute.hu

Az összekapcsoltság, a „connectivity” jó dolog. Azért is, mert a jobboldali közösségek együttműködése tette lehetővé, hogy Alejandro Pena Esclusa A Sao Paulo Forum kulturális háborúja című könyve magyar nyelven is megjelenjen.

A sokat látott szerző őszinte fogalmazásával talán felráz minket az európai delíriumból, pusztán azzal, hogy a valóságról beszél, és figyelmeztet, hogy nem lehet következmények és tét nélkül sodródni a liberális, globális kultúrharcban.

A mű tartalma és Pena úr jelenléte a hazai kiadás bemutatóján azt is bizonyítja, hogy mi, magyar jobboldaliak nem vagyunk egyedül a gondolatainkkal és a harcunkkal. Itt nem egy fake news gyárról van szó vagy arról, hogy a konzervatív erők valamiféle délibáb elleni küzdelmet folytatnának. Mi a valóságot, őt magát nézzük.

És amikor ezt tesszük, az a riasztó kép tárul a szemünk elé, hogy a liberálisok, progresszívek és a neomarxisták vegyes házasságának koszlidérce újra bejárja Európát, és talán nemcsak a mi kontinensünket, hanem az egész nyugati civilizációt, ideértve természetesen Latin-Amerikát is.

INTERVJU) Alejandro Peña Esclusa: »Krščanske vrednote in vrednote, ki jih zagovarja levica, ne morejo sobivati« - Demokracija

Alejandro Pena Esclusa – demokracija.si

Ennek a koszlidércnek fantasztikus név- és alakváltó képességei vannak. Egyszer Kominternnek hívja magát, később Szocialista Internacionálénak, aztán a nyílt társadalom hálózatának vagy Sao Paulo Forumnak. Sőt még az is megesik, hogy ezek a hálózatok, mint például a Soros-féle Open Society és a latin-amerikai Sao Paulo Forum nagyon is együttműködnek, összefonódnak.

Összességében jól szervezett profi hálózatokról van szó, amelyek célja nem pusztán a szuverenitás letörése.

Hanem a kultúra feletti hatalomátvétel is.

Ebben az esetben pedig a kultúra fogalmán nem pusztán a művészeti galériákra vagy a pinceszínházakra kell gondolnunk, hanem a nagyon is hétköznapi életünkre, a populáris kultúrára, a mindennapi gesztusainkra, hagyományainkra, szokásainkra. Ezt veszi tűz alá, illetve az e feletti uralmat akarja megragadni ez az új hullámos, progresszív, neomarxista őrület. Alapvetően lényegtelen, és mindössze formai változás, hogy most az osztályharcot társadalmi igazságharcnak hívják, ahol a „social justice warriorok” folytatják küzdelmüket.

Cenzúra helyett pedig a politikailag korrekt szótár dívik.

Illetve konkrét és közvetlen fizikai terror helyett inkább érzékenyítésről beszélnek, noha természetesen ez nem jelenti azt, hogy előbbi teljesen eltűnt volna, ahogy ezt az Hugo Chávez ellen magát megmérettetni merészelő Alejandro Pena politikai okokból történt bebörtönzése is mutatja.

Ezzel együtt ugyanakkor a támadás elsősorban nem a test, hanem a lélek ellen irányul.

The Sao Paulo Forum's Cultural Warfare: Peña Esclusa, Alejandro: 9798825512686: Amazon.com: Books

Család, értékek, szeretet, hit – amazon.com

A cél pedig az említett formai „apróságokat” leszámítva megegyezik azzal, amit a nemzeti és nemzetközi szocializmusok képviselői maguk elé tűztek. Ez az új szocializmus is az „Isten, haza, család” hármas egységét és értékvilágát próbálja meg aláásni, és amely aknamunkát le lehet írni ideológiai vagy akár teológiai szempontból is – most azonban a hatalompolitikai aspektusra szeretnék rávilágítani. Ennek lényege az, hogy ha az embereket megfosztják Istenüktől, hazájuktól, családjuktól, és a genderőrület eredményeként már azt sem tudják, hogy fiúk-e vagy lányok, akkor üresekké válnak – ezáltal pedig könnyebb megvezetni őket különféle valláspótlékként szolgáló ideológiákkal.

A múltat a mai progresszívek is végképp eltörölnék, ahogy ezt az Internacionáléban is énekelték a még ma is köztünk élő régi kommunisták, csak most ezt „cancel culture-nek” hívják, és újra azt akarják, hogy nemzetközivé váljon a világ. Ugyanis teljesen nyilvánvaló, hogy a genderőrületet, a klímahisztériát, a föderalizációs törekvéseket vagy a szivárványos propagandát is sokkal egyszerűbb úgy áterőszakolni, hogy a döntéshozatal helyi szintről ki van szervezve szupranacionális központokhoz, különböző nemzetközi intézményekhez vagy föderális fórumokhoz.

Könyv: A Sao Paulo Fórum kulturális háborúja (Alejandro Pena Esclusa)

libri

Ennek belátásához bőségesen elég, ha áttekintjük az elmúlt tizenhárom-tizenöt év példáját. Talán elcsépelt is azt mondani, hogy a veszélyek korában élünk, de az jól látható, hogy a mostani válságos időszakban támadt nehézségek és káosz közepette a balliberális erők arra törekednek, hogy minél több kompetenciát, minél több hatáskört próbáljanak meg kivonni az államok szupervíziója alól, amelyeket aztán igyekeznek feltelepíteni például Brüsszelhez.

Ez is jól mutatja, hogy a XXI. század új politikai törésvonala nem is annyira a hagyományos bal- és jobboldal vagy liberálisok és konzervatívok között húzódik.

Hanem globalisták és szuverenisták harcáról van szó.

Csakhogy nem pusztán az állami önrendelkezésről van már szó, hanem a kulturális szuverenitás, a hétköznapi társadalmi valóság, vagyis maga az életmódunk a tét.

Mindezt végiggondolva könnyű megérteni, hogy miért olyan frusztrált ez a neomarxista progresszív elit, amikor belebotlanak Magyarországba és a magyar jobboldalba.

Rendkívüli mértékben zavarja őket, hogy a hazai nemzeti erők az elmúlt tizenhárom évben nemcsak nekiálltak a rendszerváltoztatás utáni időszakból megörökölt különböző posztkommunista struktúrák lebontásának, de egész egyszerűen nemet mondtak a nemzetközi liberális mainstream kulturális ajánlatára, és elkezdték kulturálisan megszervezni magukat.


Az utóbb vázolt törekvésünkben egyre több szövetségesre lelünk, és egyre inkább testet ölt a jobboldal nemzetközi hálózatosodása, melyben Magyarország és a magyar jobboldal a motor.

Nem csupán Euró­pában, de talán már az egész nyugati civilizáció­ra kiterjedően is.

Ez adott lehetőséget arra is, hogy egymásra találjunk latin-amerikai barátainkkal, köztük a könyv szerzőjével, Alejandro Pená­val is.

A világ egymástól távol eső pontjain küzdő konzervatív politikai közösségek egymásra találását nagyban elősegítette az, hogy a liberálisok és a neomarxisták túllépték a vörös vonalat azzal, hogy nem pusztán a hitbeli, vallási, nemzeti és családi alapjainkat vették átfogó támadás alá, de újabban már a gyermekek vannak célkeresztjükben.

Ez pedig minden józan eszű embert felébreszt mind Amerikában, mind Magyarországon.

Jól tudjuk, hogy a holnapot ma kell megvédenünk, és ehhez szolgál segítségül Alejandro Pena könyve.

Amely nemcsak vértet, hanem kardot is ad a kezünkbe.

És megoldási javaslatként is szolgál. A csattanót nem lelőve álljon itt annyi, hogy ennek köze van a kultúrához.

A cikk Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója 2023. november 28-án­ Budapesten, Alejandro Pena Esclusa A Sao Paulo Forum kulturális háborúja című könyve magyar nyelvű kiadásának bemutatóján elhangzott beszédének szerkesztett változata

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója  

magyarnemzet.hu
Címkék:
 • Hazai klubfutball: közepes alatt
  Ma a magyar bajnokságot az a Paks vezeti, amely magyar edzővel és magyar játékosokkal küzd. Tudjuk azonban, hogy BL-csoportkörbe jutást ettől a gárdától nem várhatunk. Márpedig a hazai klubfutballnak a BL-ben a helye: a csoportkörnél magasabb szinten.
 • Kik bújhatnak meg az ENSZ mögött?
  Hazánkban több ezer hajléktalan él nem méltóságteljesen. Rájuk miért nem utal a szélsőséges ENSZ-garnitúra? Vélhetően azért, mert ennek az extrémitásnak (is) a kettős mérce a célszerszáma.
 • A szolnoki csata 175. évfordulója
  Az 1849-es csatára emlékezve 28. alkalommal rendezi meg az eseményt Szolnok önkormányzatának megbízásából a Jászkun Magyar Királyi Honvéd Hadikultúra Alapítvány és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ - tájékoztattak.
 • A Trianon utáni ötödik nemzedék
  Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Lónyay Utcai Református Gimnáziumban tartott eseményen rendhagyó módon tartott köszöntőt, tekintettel arra, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter betegsége miatt nem jöhetett el, így az államtitkár tolmácsolta a tárcavezető gondolatait.
 • Hazánk a fő kontinensen: Eurázsiában
  Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Iskola tanára hozzászólásában úgy fogalmazott, hogy a nyugati politikai elit a zöld ideológia alapján a kapcsolatépítés helyett a keleti kapcsolatok elvágásán dolgozik, miközben a magyar kormány az "irígy és rosszalló" nyugati pillantások ellenére a keleti és a kínai kapcsolatok ápolásával csak azt teszi, amit a nyugati nagyvállalatok egy része is tett a múltban.
MTI Hírfelhasználó