Örök szövetség a magyarság és a sport között
Budapest a sportszerető világ találkozási központja lett - állapította meg Orbán Viktor. Ha ezt a szép hosszú listát összerakjuk, úgy tűnhet, hogy ha nem is egyszerre, de "több darabban" már mi is rendeztünk olimpiát - mondta a kormányfő.
2023. augusztus 26. 13:33

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke (j), középen Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke az atlétikai világbajnokság tiszteletére rendezett műsoron és fogadáson a Magyar Zene Házában 2023. augusztus 26-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Magyar Zene Házában az atlétikai világbajnokság tiszteletére rendezett műsoron és fogadáson vett részt, ahol a világ sportvezetőivel és sportdiplomatákkal találkozott - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan a kormányfő sajtófőnöke.

Orbán Viktor köszöntőjében elmondta: örök szövetség áll fent a magyarság és a sport között. Akik itt voltak az elmúlt napokban Budapesten, láthatták, hogy Magyarország ősi és modern, nemzeti és nyitott, láthatták, hogy milyenek igazából a magyarok: szenvedélyesek és tisztelettudóak, itt a sport szeretete és a sporthősök tisztelete felülír szinte mindent.
   
Nem csoda, hogy ennyi kiváló sportrendezvényt láttunk már vendégül - folytatta. Csak az elmúlt pár évben voltak itt már vizes vb-k, vízilabda és úszó eb-k, volt vívó és judo-világbajnokság, kézilabda-eb, Giro d'Italia, Európa-liga döntő, s reméljük, hogy hamarosan Bajnokok Ligája döntő is - sorolta.
   
Budapest a sportszerető világ találkozási központja lett - állapította meg Orbán Viktor.
   
Ha ezt a szép hosszú listát összerakjuk, úgy tűnhet, hogy ha nem is egyszerre, de "több darabban" már mi is rendeztünk olimpiát - mondta a kormányfő.
   
Magyarország nyolcadik a nyári olimpiák összesített éremtáblázatán, mögöttünk nagyobb és népesebb nemzetek sorakoznak a rangsorban. Mindezt úgy, hogy az első tíz helyezett ország közül mi vagyunk az egyetlenek, akik még nem rendezhettek olimpiai játékokat. Ez aligha maradhat így az idők végezetéig - vélekedett Orbán Viktor.
   
A miniszterelnök a béke fontosságáról is beszélt, kiemelve: a magyarok ezt a világbajnokságot a békének ajánlották fel.
   
Végezetül megköszönte a vb szervezőinek és rendezőinek embert próbáló munkáját.

MTI
Címkék:
  • A médiumok sodrása: aki győz, az „populista"
    Nem az a lényeges, hogy a holland polgárok hogyan szavaznak. Hanem az, hogy az úgynevezett brüsszeli politikusok elégedettek-e a demokrácia megnyilvánulásával. Ez önmagában mutatja, hogy bohózattá züllött az Európai Unió. Ugyan nem küldtek tankokat tagállamokba, mint a Kreml tette 1956-ban és 68-ban – még. De zavarja őket a nép, a lakosság.
  • „Halogén” ünnep
    A magyar kultúra kimeríthetetlen kincsesbánya. Egy emberi életpálya kevés ahhoz, hogy a legfényesebb kincseket is fölfedezzük, és hagyjuk, hogy hassanak ránk, hogy valódi, nemes élményeket adjanak, melyek gazdagítanak, erősítenek, szépségekkel töltenek fel bennünket.
MTI Hírfelhasználó