Rendőröket és járművezetőket lincselnek meg – videó
Franciaországban az agresszív migránsokról készült felvételek közül az egyik arról tanúskodik, hogy a randalírozó tömeg kirángat egy franciát a teherautójából, majd rugdosni kezdik.
2023. július 2. 11:38

Megtámadták Franciaországot – apa.az

„Allah akbar!"-t kiáltoznak a migránsok, akik felforgatják Franciaországot - írta a Magyar Nemzet online vasárnap.

Több mint 1300 embert vettek őrizetbe Franciaországban szombaton éjjel, a társadalmi nyugtalanság ötödik napján. Országszerte mintegy 45 ezer rendőrt vezényeltek ki, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy megfékezze a feldühödött tüntetőket. A tiltakozók és a rendőrök összecsaptak Marseille városában, ahol a leghevesebb utcai harcokra került sor - áll a cikkben.
   
A lap emlékeztet arra, a zavargások azt követően kezdődtek, hogy a Párizstól nyugatra található Nanterre-ben kedd reggel egy rendőr agyonlőtt egy 17 évest, az algériai származású Nahel M.-et, aki ellenállást tanúsított egy közúti ellenőrzéskor.
   
A francia városokban kialakult káoszért leginkább a bevándorlókat hibáztatják, akik gyújtogatnak és üzleteket fosztanak ki, de az is előfordul, hogy lövöldözni kezdenek - írták.

riot
   
A közösségi médiában olyan megjegyzések terjednek, mint hogy "Franciaország úgy döntött, hogy nem finanszírozza a rendőrséget, és beengedi a migránsok millióit. Most mindenhol káosz van, és egyetlen üzlet sincs biztonságban!" - tették hozzá.
   
A cikk idéz egy Twitter-bejegyzést, amely szerint a bevándorlócsoportok azt kiáltozzák, hogy Allah akbar! (Allah a leghatalmasabb), miközben tönkreteszik Franciaországot.

Rendőröket és járművezetőket lincselnek meg, akik a kötelességüket teljesítik - írja a felhasználó.

Violent French pension protests erupt as 1 million demonstrate : NPR

npr
   
Az agresszív migránsokról készült felvételek közül az egyik arról tanúskodik, hogy a randalírozó tömeg kirángat egy franciát a teherautójából, majd rugdosni kezdik.

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő eközben a lengyel városok nyugalmáról tett közzé egy videót, felhívva a figyelmet az európai határok védelmének fontosságára. A felvételen a tüntetők által felperzselt Franciaországot állítja szembe a lengyel városok, mint Krakkó és Varsó nyugalmával. Az időzítés nem véletlen, hiszen az Európai Unió tagállamai Lengyelországot és Magyarországot hibáztatják az új migrációs paktum, vagyis még több bevándorló beengedésének elutasításáért - írta a Magyar Nemzet.
 

MTI
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • A bíró hibázott, a németek bezsebelték a gólt
  Ekkora rendezvényen nem lehet ekkora hibát elkövetni. A játékvezető nem kezelte egyformán a játékosokat. Náluk egyes játékosoknak négy-öt Bajnokok Ligája-címe van, nekem pedig egy sincs, ezért rendkívül arrogáns módon küld el a bíró. Sajnos ilyen irányba megy el a bíráskodás" - leplezte le a szélsőségesen rossz holland játékvezetőt Nagy Ádám.
 • A nemzeti identitás az emberi méltóság része
  Az Európa Tanács feladata is lenne, hogy segítse identitásuk megőrzésében a kontinens nemzeti kisebbségeit: utóbbiak asszimilációs nyomás alatt préselődnek.
 • Kipukkadt Magyar Péter hisztériakeltése
  "A Schadl-Völner ügyben az ügyészség valamennyi bűncselekménygyanús esetben eljárt, a felelősöket bíróság elé állította, és gondoskodott további büntetőeljárások lefolytatásáról, a hangfelvétel valamennyi ezzel ellentétes állítása egyértelműen és bizonyítottan valótlan volt" - mondta a szóvivő.
MTI Hírfelhasználó