Montenegró-Magyarország: null-null – videó!
Támadásban a csapatkapitány Szoboszlai Dominik mellett Sallai Roland segíti a középcsatár Ádám Martint, akit a szélekről Kerkez Milos és Bolla Bendegúz támogat majd.
Utoljára frissítve: 2023. június 17. 23:03
2023. június 17. 17:50

A magyar labdarúgó-válogatott szombaton 0-0-s döntetlent játszott Montenegró vendégeként Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Marco Rossi szövetségi kapitány csapata a pontosztozkodással - jobb gólkülönbségének köszönhetően - megőrizte második helyét a csoportban Montenegró előtt, amely eggyel több mérkőzést játszott.
   
A nemzeti együttes négy találkozó után is nyeretlen Montenegróval szemben, viszont idegenben a harmadik meccsen először nem kapott ki.

monte


   
A magyarok kedden a két mérkőzés után egyetlen ponttal negyedik helyen álló litván csapatot fogadják.

A mieink – MTI/Koszticsák Szilárd

Marco Rossi szövetségi kapitány egyetlen helyen változtatott a márciusban, Bulgária ellen 3-0-s győzelemmel rajtoló magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatán: Montenegró vendégeként a sérült Vécsei Bálint helyett Callum Styles kap lehetőséget az Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Az olasz szakembernek a kényszerű változtatáson kívül nem volt oka, hogy cseréljen, mert három hónapja a nemzeti együttes meggyőző játékkal rukkolt elő ebben az összeállításban. Ennek megfelelően Dibusz Dénes áll a kapuban, előtte pedig a Lang Ádám, Willi Orbán, Szalai Attila trió feladata az ellenfél támadóinak semlegesítése, előttük pedig Styles és Nagy Ádám szűri az akciókat.
   
Támadásban a csapatkapitány Szoboszlai Dominik mellett Sallai Roland segíti a középcsatár Ádám Martint, akit a szélekről Kerkez Milos és Bolla Bendegúz támogat majd.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Montenegró - Magyarország Európa-bajnoki selejtező mérkőzés előtt a Podgorica Városi Stadionban 2023. június 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd

   
A mieink 1-0-s sikerrel utolérnék a jelenleg éllovas szerbeket, bármilyen más győzelemmel pedig megelőznék az ezúttal szabadnapos ellenfelet. A találkozó a spanyol Jesús Gil Manzano sípjelére 18 órakor kezdődik a Városi Stadionban.

    A magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapata:

Dibusz - Lang, Orbán, Szalai - Bolla, Nagy Á., Styles, Kerkez - Sallai, Szoboszlai - Ádám

 

Önkritika

Marco Rossi szerint a magyar labdarúgó-válogatott nem a legjobb arcát mutatta Montenegró vendégeként a szombati Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, ezért játszott 0-0-s döntetlent.

"Az eredmény pozitív, mert pontot szereztünk, de el kell ismernem, ez nem a legjobb napunk volt. Az első félidőben szenvedtünk, a másodikban már sokkal jobban játszottunk. Taktikai szempontból a csapat jó teljesítményt nyújtott, de egyénileg nem voltunk igazán jók" - értékelt az olasz szakvezető, aki szerint ha a játékosok csak a tudásuk 70 százalékát nyújtják, az akár a győzelemre is elég lehetett volna.
   
Rossi az MTI érdeklődésére kifejtette, azért volt akkora különbség a két félidő között, mert az elsőben az összes felívelt és lecsorgó labda az ellenfélé lett, miközben a középpályások két-három alkalommal nagyot hibáztak a labda eladásával. Hozzátette, a hiba mindig is a játék része lesz, de emiatt akár el is veszíthették volna a mérkőzést.
   
"Sosem könnyű Montenegró ellen futballozni, fizikálisan mindig megterhelő meccs, és ezt nagyon tisztelem az ellenfélben. Nem vagyok elégedett, több lövést szerettem volna látni a játékosaimtól. A rivális mélyen védekezett, mi pedig csak beadásokkal próbálkoztunk, viszont a 190 centis Savic hozta a remek formáját" - mondta Rossi.
   
Az 58 éves tréner úgy vélte, a válogatott folyamatosan és egyértelműen fejlődik, még ha ebben néha van is döccenő.
   
"Az edző kidolgozza a taktikát, de a játékosok minősége dönti el a meccseket. Van olyan nap, amikor minden könnyen megy, és van, amikor nem. Ez most utóbbi volt. Ilyen esetben el kell fogadni, hogy egy pontot szereztünk" - zárta szavait a szövetségi kapitány, aki szerint kedden mentálisan frissebbnek kell lenni majd Litvánia ellen a sikerhez.
   
Kollégája, Miodrag Radulovic úgy értékelt, hogy tökéletes meccset játszott a csapata, még ha nem is sikerült gólt szereznie.
   
"Örülünk az egy pontnak, de félig üres a pohár, mert irányítottunk az első félidőben, összességében pedig több lövésünk és szögletünk volt, de helyzeteink is csak nekünk voltak, és említhetném még a kapufát is" - mondta a montenegrói szakvezető, aki kiemelte, immár a csoport mindkét favoritja ellen megmutatták, hogy jó játékra képesek, de azt sajnálja, hogy ennek ellenére nem találtak kapuba, így csak egy pontot szereztek ezeken a találkozókon.
   
Radulovic szerint a montenegrói válogatott számára pozitívabb az összkép, mint amit a tabella mutat. Úgy vélte, Rossi elégedettsége az egy ponttal visszaigazolás számára, hogy tanítványai ismét jól futballoztak, mert az ellenfél, jelen esetben a Nemzetek Ligájában tavaly remeklő magyar csapat csak annyit tudott játszani, amennyit engedtek neki. Megjegyezte, játékosai kissé elfáradtak a második félidőre, amit a júniusi időponttal indokolt.
   
A hazai kapitány összességében a védelemmel elégedett volt, a középpályásoktól fejlődést vár, a csatároktól pedig gólokat a szeptemberi folytatásban, amikor szerinte a sorsdöntő összecsapások következnek a csoportban.
   
A magyar válogatott a pontosztozkodással - jobb gólkülönbségének köszönhetően - megőrizte második helyét a csoportban Montenegró előtt, amely eggyel több mérkőzést játszott.
 

MTI
Címkék:
 • A médiumok sodrása: aki győz, az „populista"
  Nem az a lényeges, hogy a holland polgárok hogyan szavaznak. Hanem az, hogy az úgynevezett brüsszeli politikusok elégedettek-e a demokrácia megnyilvánulásával. Ez önmagában mutatja, hogy bohózattá züllött az Európai Unió. Ugyan nem küldtek tankokat tagállamokba, mint a Kreml tette 1956-ban és 68-ban – még. De zavarja őket a nép, a lakosság.
 • „Halogén” ünnep
  A magyar kultúra kimeríthetetlen kincsesbánya. Egy emberi életpálya kevés ahhoz, hogy a legfényesebb kincseket is fölfedezzük, és hagyjuk, hogy hassanak ránk, hogy valódi, nemes élményeket adjanak, melyek gazdagítanak, erősítenek, szépségekkel töltenek fel bennünket.
 • Az élhető vidék lehetősége bontakozik ki
  Harrach Péter a Keresztény Civil Szervezetek Országos Fóruma által rendezett Élhető vidék című rendezvényen úgy fogalmazott, a vidéki ember életformája, gondolkodása - természetközeliségéből fakadóan - más, mint a városi ember világa, a vidéki embert élhető világ veszi körül.
 • Hazánk nem támogatja Ukrajna uniós csatlakozását
  Semmilyen hatástanulmány nem készült arról, hogy milyen hatással lenne Ukrajna csatlakozása az Európai Unió egészére.
 • A klímavallás templomai
  A szélerőművek telepítése két – Brüsszel és a mögötte lévő, sötétzöld erők által vallott – hittételen alapszik: az egyik, hogy a klímaváltozást az emberi tevékenység szén-dioxid-kibocsátása okozza, a másik, hogy a mai ipari korszak energiaigényét ki lehet elégíteni nap- és szélerőművekkel – foglalja össze Lóránt Károly.
MTI Hírfelhasználó