Hazánk kormánya elhivatott a családtámogatás ügyében
Magyarország kormánya elhivatott a családok támogatása ügyében, minden intézkedést úgy hoznak meg, hogy szem előtt tartják a családok érdekeit; legyen szó kisebb vagy nagyobb családokról, vagy olyanokról, akik gyermekeiket egyedül nevelik - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára szombaton Budapesten.
2022. december 3. 18:38

Résztvevők az egyszülős családoknak szervezett Mikulásünnepségen a budapesti Egyszülős Központban 2022. december 3-án. MTI/Balogh Zoltán

Magyarország kormánya elhivatott a családok támogatása ügyében, minden intézkedést úgy hoznak meg, hogy szem előtt tartják a családok érdekeit; legyen szó kisebb vagy nagyobb családokról, vagy olyanokról, akik gyermekeiket egyedül nevelik - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára szombaton Budapesten.

Nagy-Vargha Zsófia az egyszülős családoknak szervezett Mikulás-ünnepségen közölte, jó ha a kormány intézkedéseit olyan társadalmi kezdeményezések támogatják mint ez a mostani.
   
Ez a rendezvény, amellett, hogy meg tudja szólítani a gyerekeket, a szülőknek is segítséget nyújt, hogy "szusszanhassanak egyet" - fogalmazott.
   
A helyettes államtitkár az MTI-nek elmondta, hogy a gyermekeket egyedül nevelő szülők ma már többlettámogatásra jogosultak: emelt összegű családi pótlékot kapnak, az árvaellátást pedig idén januártól a kormány a duplájára emelte, hogy ezzel is segítse a nehéz helyzetben élőket.
   
Arra is kitért, hogy a gyermekeket egyedül nevelő családok is igénybe vehetik a családi kedvezményeket, a csokot, az otthonteremtési támogatást.
   
Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője az MTI-nek elmondta, hogy Magyarországon körülbelül félmillió olyan gyerek él, aki vagy csak az édesapjával vagy csak az édesanyjával nevelkedik, ez nagyjából 300 ezer családot jelent. A központ az elmúlt 4,5 évben több mint 27 ezer egyszülős családnak nyújtott valamilyen támogatást, segítséget.
   
A mostani Mikulás-ünnepség - amelyen körülbelül 200-an vannak jelen - egyik fontos célja a közösségépítés, hiszen az érintett családok sokszor elszigeteltek, elmagányosodottak.
   
Emlékeztett a központ által kiírt gyerekeknek szóló receptversenyre, amelynek a fővédnöke Hornung Ágnes, a KIM családokért felelős államtitkára.
   
Nagy Anna közölte, a versenyben 15 éves korig vehetnek részt az egyszülős családban élő gyerekek, akik a jövő hét elejéig jelentkezhetnek. A nyeremények között lesz főző kurzus, valamint 5 darab körülbelül 50 000 forint értékű csomag, ami a családokat szintén a főzésben, a karácsonyra való felkészülésben segíti.
   
A központ programjairól, szolgáltatásairól az érdeklődők az egyszulo.hu oldalon tájékozódhatnak - mondta Nagy Anna.
 

MTI
Címkék:
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Magyarországnak ki kell maradnia az éleződő háborúból
  A háború témája ismét felülír minden más belpolitikai kérdést az elkövetkező időszakban – erről beszélt a Magyar Hírlap hétértékelő rovatában Deák Dániel politológus. A DK és a Momentum dominanciaharca az évértékelő beszédekben folytatódott, az elemző szerint ismét bebizonyosodott, hogy az erőtlen Donáth Annával szemben Gyurcsány Ferenc erősítette pozicióját.
 • A „dollárbaloldal" továbbra is magyarellenes
  Gyurcsány Ferenc és a „dollárbaloldal" - úgy, ahogy korábban más nemzeti sorskérdések esetén - most is a magyar emberek érdekével szemben határozza meg a politikáját – fogalmaz Hollik István.
 • Életveszélyes az EP vérgőzös javaslata
  Hidvéghi Balázs azt mondta: a javaslat szövege egészen elképesztő állításokat és felhívásokat tartalmaz például a fegyverszállítások tekintetében, nemcsak üdvözli például a tankok Ukrajnába küldését, hanem kifejezetten felhív vadászrepülőgépek és nagy hatótávolságú rakétarendszerek szállítására is.
MTI Hírfelhasználó