A békéről szólnak az Erzsébet-táborban töltött napok
A békéről és a biztonságról szól az Erzsébet-táborban töltött időszak, valamint az önfeledt kikapcsolódásról - hangsúlyozta a köztársasági elnök csütörtökön Zánkán.
2022. december 1. 16:59

Novák Katalin köztársasági elnök gyerekekkel korcsolyázik a zánkai Erzsébet-táborban tartott Erzsébet-karácsony rendezvényen tett látogatásán 2022. december 1-jén. MTI/Koszticsák Szilárd

A békéről és a biztonságról szól az Erzsébet-táborban töltött időszak, valamint az önfeledt kikapcsolódásról - hangsúlyozta a köztársasági elnök csütörtökön Zánkán.

Novák Katalin a zánkai Erzsébet-táborban rendezett Erzsébet-karácsony alkalmából tartott beszédében kiemelte: a béke és a biztonság a korábbinál is jobban felértékelődött a szomszédunkban dúló háború okán.
   
A kormány minden eszközzel szeretné elkerülni a háborút, az advent időszakában a felújított Erzsébet-táborban pedig különösen nagy hangsúlyt fektetnek az önfeledt együttlét feltételeinek megteremtésére - mondta az államfő.
   
Tíz évvel ezelőtt létesültek az Erzsébet-táborok, mára pedig Zánkán is és Fonyódligeten is megújultak a tábor épületei - idézte fel a köztársasági elnök, hozzátéve: a táborokat téliesítették, ezzel lehetővé vált, hogy idén télen 16 ezren vegyenek részt a zánkai tábor programjaiban.
   
Novák Katalin karácsony előtt békés várakozást kívánt a jelenlévőknek.
   
A helyszínen kiadott sajtóanyagban azt írták: az elmúlt tíz évben több mint 1 millióan vettek részt valamilyen típusú Erzsébet-táborban, míg 2012-ben 30 ezer gyermek jutott el Erzsébet-táborba, addig idén év végéig 180 ezren vehetnek részt valamilyen típusú táborban.
   
Az Erzsébet-karácsonyon 2016 és 2021 között több mint 27 ezren vettek részt, idén pedig több mint 11 ezer vendéget vár a szervező Erzsébet Alapítvány.
   
Az Erzsébet-karácsony a táboroztatási program részeként 2016-ban indult egynapos programként majd 2021-ben többnapossá vált, idén november 21-étől december 21-éig várja a gyermekeket a zánkai táborban karácsonyi programokkal - írják.
   
Ezen kívül péntektől vasárnapig családi Erzsébet-táborokba is várják a vendégeket december 18-áig, ide összesen 5 ezren érkezhetnek - teszik hozzá.

MTI
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Magyarországnak ki kell maradnia az éleződő háborúból
  A háború témája ismét felülír minden más belpolitikai kérdést az elkövetkező időszakban – erről beszélt a Magyar Hírlap hétértékelő rovatában Deák Dániel politológus. A DK és a Momentum dominanciaharca az évértékelő beszédekben folytatódott, az elemző szerint ismét bebizonyosodott, hogy az erőtlen Donáth Annával szemben Gyurcsány Ferenc erősítette pozicióját.
 • A „dollárbaloldal" továbbra is magyarellenes
  Gyurcsány Ferenc és a „dollárbaloldal" - úgy, ahogy korábban más nemzeti sorskérdések esetén - most is a magyar emberek érdekével szemben határozza meg a politikáját – fogalmaz Hollik István.
 • Életveszélyes az EP vérgőzös javaslata
  Hidvéghi Balázs azt mondta: a javaslat szövege egészen elképesztő állításokat és felhívásokat tartalmaz például a fegyverszállítások tekintetében, nemcsak üdvözli például a tankok Ukrajnába küldését, hanem kifejezetten felhív vadászrepülőgépek és nagy hatótávolságú rakétarendszerek szállítására is.
MTI Hírfelhasználó