A dollárbaloldal mögött 11 titokzatos adományozó
Kijelenthető, hogy a dollárbaloldal kampányát nem mikroadományokból finanszírozták, hanem 11 titokzatos adományozó dobott össze 3 milliárd forintot" - nyomatékosította a Fidesz kommunikációs igazgatója.
2022. december 1. 13:06

Hollik István – MTI/Soós Lajos

A Fidesz szerint a baloldal a külföldről származó kampánypénzek ügyében az összeg mértékéről és származásáról sem mondott igazat.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-nek csütörtökön elküldött videónyilatkozatában azt mondta: egyre több hazugság derül ki a "guruló dollárok ügyében".
   
Szerinte a "dollárbaloldal" hazudott a külföldről kapott pénz mértékéről. Azt mondták, hogy 1,8 milliárd forintot kaptak, mára azonban kiderült, hogy 3 milliárd forintról van szó - jelezte. Hozzátette: pénz származásáról sem mondtak igazat, hiszen korábban azt állították, hogy az összeg sok ezer mikroadományozótól származik, és csak magyar útlevéllel ellenőrzött személyek küldhettek pénzt, mára azonban kiderült, hogy 11 titokzatos adományozó adta össze a pénzt.
   
Hiába nyilatkozott Karácsony Gergely tanácsadója, Korányi Dávid, az Action for Democracy "magyarországi helytartója", és beszélt "mindenféle nyoma sincs gyűjtési akcióról", nem tudta elrejteni az igazságot - hangsúlyozta Hollik István.
   
Szerinte gyűjtésnek csak az amerikai alapítvány központi honlapján van nyoma, ott pedig semmifajta ellenőrző adatot nem kérnek, tehát bárki utalhatott a "Soros-féle szervezetnek", illetve az oldalon lévő adományszámláló összesen 11 főt jegyez, mint adományozó.
   
"Tehát kijelenthető, hogy a dollárbaloldal kampányát nem mikroadományokból finanszírozták, hanem 11 titokzatos adományozó dobott össze 3 milliárd forintot" - nyomatékosította a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki szerint fejenként csaknem 300 milliós támogatást nem sokan tudnak és akarnak adományozni a baloldal kampányához.
   
Kik ők és mit kértek cserébe? - tette fel a kérdést Hollik István, aki szerint erről kellene szólnia "Gyurcsány Ferenc online tévéje" első adásának.
 

MTI
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • Gyorsan le kell győzni a gender-ideológiát
  Orbán Viktor „éles eszű, vicces, briliáns és teljesen magabiztos”, egyáltalán nem olyan, ahogy a nyugati média ábrázolja – írja az American Conservative című lapban Rod Dreher amerikai újságíró, a budapesti Danube Institute vendége, aki külföldi újságírók és kutatók kis csoportjának tagjaként csütörtökön részt vett egy beszélgetésen a magyar kormányfővel. Hozzáteszi: Orbán két órát töltött velük, és még a legkeményebb kérdésekre is tartalmasan válaszolt.
 • Dokumentumfilm Batthyány-Strattmann László életéről
  Kiss-Rigó László Szeged-csanádi püspök, az esemény másik fővédnöke arról beszélt, hogy "ezekben a nehéz időkben" külön köszönetet érdemelnek azok, akik egy olyan embernek, mint Batthyány-Strattmann László, nemcsak az emlékét őrzik, hanem az életét és példáját is hozzáférhetővé teszik a mai társadalom számára.
 • Hazánk első szuperszonikus kutatórakétája
  Sikeresen startolt a BME (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) Aerospace Team által megépített megépített, 3 méter hosszú, szilárd hajtóanyagú, oktatási célú kutatórakéta csütörtökön - közölte az MTI-vel pénteken a projekt főtámogatója, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
MTI Hírfelhasználó