Ünneprontó lélektiprók
Méltóságteljesen ünnepelte az ország Szent István napján az államalapítást, bár az időjárás miatt a légi parádé és a tüzijáték elmaradt. Voltak aztán olyanok is, akik kinyilvánították hazafias lelkületüket.
2022. augusztus 22. 15:24

A Budavári Palota nemzeti színekkel megvilágított épülete 2022. augusztus 20-án. MTI/Lakatos Péter

Gábor György: Ha nagy leszek, operatív törzs leszek

A lényeg az, hogy piszokul jól legyek megfizetve.

»Döntött az operatív törzs: a rendezvényszervezőkre bízzák, hogy lefújják-e az augusztus 20-ai eseményeket.« Ha nagy leszek, operatív törzs leszek, de persze ezzel az erővel lehetnék akár az atomerőmű elnöke, az agysebészet főigazgatója, tűzoltó főparancsnok, a terrorelhárítás vezetője, váltókezelő és mozigépész, Magyarország elnöke vagy miniszterelnöke, vadakat terelő juhász, csak azt kell majd felelősen szem előtt tartanom, hogy sosem én, hanem mindig mások mérlegelése alapján üzemeltessük az atomerőművet, műtsünk agyat, terrorelhárítsunk, vagy oltsunk tüzet. A lényeg az, hogy bármely posztra rendeljen is a gondviselői akarat, piszokul jól legyek megfizetve.”

Föld S. Péter: „Szent István nem üzent nekünk semmit”

A baloldali újságíró szerint „azt csak a politikusok találták ki, hogy a régiekkel üzentetnek”, mert azt a holtak „már nem tudják letagadni”.

Föld S. Péter a közösségi oldalán reagált a kormány azon döntésére, hogy az időjárási viszonyokra hivatkozva egy héttel elhalasztották a tűzijátékot, amelyet a szerző egyébként „pénzpocséklásnak” nevezett.

Majd arra is kitért bejegyzésében, hogy „innentől már majdnem minden magyar választó tudja, hogy nem a nyuszi tojja a piros tojást, valamint nem a Jézuska csempészi a fa alá az ajándékokat, elárulhatom a nagyközönségnek, hogySzent István nem üzent nekünk semmit”.

„István király volt, törvényeket hozott, amint az egy uralkodótól elvárhat. Tőlünk meg az volna elvárható, hogy most, a huszonegyedik században, nagy nemzeti ünnepeinken ne beszéljünk kényszeresen hülyeségeket” – folytatta a gondolatmenetét az újságíró.

Ezután ismét csak ráerősített a fenti gondolatra, majd hozzáfűzte, hogy István király „intelmeket intézett a fiához, Imre herceghez”. Föld S. ezek közül kiemelt egyet, amelyet véleménye szerint a leggyakrabban idéznek: „Mert az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő. Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsa, és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak.”

Arról az ünnepi beszédekben elhangzó fordulatról, hogy a szent király mit üzen a ma emberének, az újságíró úgy fogalmazott, hogy „azt csak a politikusok találták ki, hogy a régiekkel üzentetnek, mert tudják, hogy nekik már nem hisz senki. Ezért kell a holtakhoz fordulni,ők már nem tudják letagadni”.

Föld S. felhívta arra a figyelmet, hogy „utoljára Kossuth Lajos üzent, de ő sem az utókornak, hanem tehetős honfitársainak. Azt üzente nekik, hogy elfogyott a regimentje. Konkrét kérés volt ebben a mondatban: adjatok pénzt, paripát, fegyvert, különben mindnyájunknak el kell menni” – írta, utalva a ma is népszerű dalra, amely a fideszes rendezvényeken is fel szokott csendülni.

„Szent István, a márciusi ifjak, az 56-os pesti srácok, ha ma élnének, röhögnének ezen a mai, szánalmas bagázson” – zárta bejegyzését Föld S. Péter.

Cseh Katalin is üzent augusztus 20-a alkalmából: „A tolerancia és a befogadás nemzeti értékeink!”

A Momentum politikusa nemzeti zászlóval a hátán kívánt boldog születésnapot Magyarországnak.

»Mert az egynyelvű és egyszokású ország gyenge és esendő.« Talán nem volt még augusztus huszadikánk, amikor fontosabb lett volna felidéznünk Szent István király intelmeit. A tolerancia és a befogadás nemzeti értékeink. Vigyázzunk rájuk. Boldog születésnapot, Magyarország!” – írta ünnepi Facebook-bejegyzésében Cseh Katalin.

Bartus László: Novák a fasizmust és Orbánt ajánlotta Európának, amely láthatóan nem kér belőle

A köztársaság nélküli köztársasági elnök elmondta a NER-t létrehozó fasiszta párt ünnepi köszöntőjét.

„A köztársaság nélküli köztársasági elnök elmondta a NER-t létrehozó fasiszta párt ünnepi köszöntőjét, amiből ki lehet olvasni a lényeget, ha megtisztítjuk a nyálas mellébeszélés részleteitől. Novák a magyar államalapítás és az Európához, a Nyugathoz való csatlakozás alkalmából »Brüsszelnek« üzengetett, hogy mit kell tennie az Európai Uniónak, hogy megfeleljen Magyarország igényeinek. A legfontosabb, hogy »ne zsaroljanak« a pénzzel. Azzal a pénzzel, ami másoké, és aminek feltétele a csatlakozáskor elfogadott normák betartása lenne. De erre Magyarország nem hajlandó.

E rövid utalásokból is világos a magyar fasiszta állam álláspontja: az EU pénze kell, az uniós értékek és szabályok nem kellenek. Az Orbán-rendszer csődbe jutott, amint a kettőt összekapcsolta az Európai Unió, nagyon helyesen. Novák fordítva ül a dakota lovon, mert nem az EU zsarolja Magyarországot, hanem Magyarország zsarolja az EU-t, hogy az elfogadott közös alapszerződés, a közös értékek és szabályok nélkül is teljes jogú tagja lehessen az Uniónak, megkapja az Unió pénzét, ami nélkül Tündérország a nyomor tanyája, és még tisztelje is a fasizmust.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
 
 
Csintalan Sándor: Az augusztus huszadikai ünnep annyira gagyi és ócska, hogy valami rettenet
 
„Töredelmesen bevallom, hogy mindig is lábrázást kaptam ettől a rémes tűzijátékosditól” – fogalmazott az újságíró.
 

A Klikk TV műsorában Csintalan Sándor az államalapítási ünnepség kapcsán fejtette ki véleményét.

Sebes György kérdésére Csintalan kifejtette: „Töredelmesen bevallom, hogy

mindig is lábrázást kaptam ettől a rémes tűzijátékosditól.

Az ünnep, ami hosszú évtizedek óta kapcsolódik augusztus huszadikához, no pláne most, az annyira gagyi és ócska, hogy valami rettenet.”

Hozzátette:„Ez pedig sajnálatos, hiszen a magyar nemzetnek egy igazi nagy ünnepe lehetne, hiszen »szakrális« jellege van, az államalapításról szól, de én nem látom ennek a szakralitásnak a nyomait sem. Attól nem lesz az, ha körbeviszik a Bazilikánál a Szent Jobbot.”

Hadházy Ákos: Az előrejelzések alapján a Jóisten szerint sem tűzijátékra van szüksége az országnak

Hanem egy kiadós esőre.

„Figyelem! Az előrejelzések alapján a Jóisten szerint sem tűzijátékra, hanem kiadós esőre van szüksége az országnak!”

A teljes beszélgetést ide kattintva hallgathatja vissza.

Perintfalvi Rita: A NER-giccsparádé az idén csak rákészült, de elmaradt

Lehet, hogy az Égiek tavaly besokalltak a sok îzléstelen borzalom láttán.

„A NER-giccsparádé az idén csak rákészült, de elmaradt, akárcsak a Szent Jobb körmenet a Bazilikában. Lehet, hogy az Égiek tavaly besokalltak a sok îzléstelen borzalom láttán. Ez a szent korona imitáció sem semmi, de azért a pálmát a C-3PO-ra hajazó aranyba öltöztetett Szent István mikulás vitte el. Szépség és igényesség helyett szürreális parádé született. Szerintem a furmányos Égieknek annyira megfeküdte a gyomrát a jó ízlést sértő eklektikus pomádé, hogy az idén inkább időben bekapcsolták a vihargépeket.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

mandiner.hu

gondola.hu
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Deutsch: A brüsszeli bürokrácia „hülyét csinált" magából
  A brüsszeli bürokrácia „hülyét csinált" magából, és kiderült, hogy semmilyen normatív jogi szempont nem támasztja alá a Brüsszelből érkező jogállamisági kritikákat és kifogásokat. Ezek mögött kizárólag durva politikai szándék áll, az európai baloldal és magyar "dollárbaloldal" politikai támadási szándéka - mondta Deutsch Tamás.
 • Támadás a magyar egyetemek ellen
  Végtelenül aljas és felháborító a korrupciótól átszőtt EU parlamentje, valamint elnöke miatt feddhetetlenséggel ugyancsak nem jellemezhető bizottságának újabb aknamunkája Magyarország ellen – rögzíti Alvincz József.
 • Csurka megjövendölte a mai fejleményeket
  A „mainstream", a média fősodrata azt sugallja, hogy el kell vetni a régit, a nemzeti érték nem érték, a multikulti a trend. Ehhez a véleményhez Csurkának volt néhány szava, ami persze kiverte a biztosítékot az ellenfeleinél. Egy biztos: jóslatai beváltak, félelmetes előrelátással bírt. A mainstream média szemében Csurka ma nem divatos, sőt veszélyes – fogalmaz Bakos Katalin filmrendező.
MTI Hírfelhasználó