A magyar ateisták szervezete kampányt indított, mert elegük van a „keresztény Magyarország szólamából”
Azbej Tristan: Akármilyen kísérlet a keresztény örökségünk megtagadására önsorsrontó.
2022. augusztus 21. 21:23

Azbej Tristan Facebook-oldala

A szervezet megfeledkezik arról, hogy éppen a keresztény kulturális keret az, amely lehetővé teszi számukra, hogy szabadon indítsanak el egy olyan kampányt, aminek a keresztényellenes felhangja sokakat sért vagy provokál. Sok nem keresztény kultúrájú országban a vallástalanság ugyanúgy büntetendő, mint a vallási kisebbséghez – például az üldözött keresztény közösségekhez – tartozás.

A kampány másik hibája, amikor a kereszténységet egy szólamnak nevezi. A kereszténység nem szólam, hanem – ebben a világi összefüggésben – kultúra és értékrend. Azt jelenti, hogy mi, magyarok ezer éve abban az emberképben hiszünk, amit a Biblia tanít. Hiszünk az ember méltóságában és egyéni felelősségében, hiszünk az együttérzésben, a másik felé való odafordulásban, az emberi közösségek fontosságában, hiszünk a közjóban, a békében, az igazságos rendben. Amikor eltértünk ezektől az értékektől, akkor is ezektől az értékektől tértünk el és ide törekedtünk visszatérni. A viszonyítási pont, az origo, az iránytű és a lelkiismeret hangja megmarad.

Büszke vagyok arra, hogy Szent István királyunk erre a keresztény kulturális talapzatra helyezte a magyar nemzetet. Ha nem így lett volna, nem éljük túl az elmúlt ezer év viszontagságait. Éppen ezért akármilyen kísérlet a keresztény örökségünk megtagadására önsorsrontó. Egyben eleve kudarcra ítéltetett, hála Istennek.

Boldog Szent István napot, Isten éltessen Magyarország!”

mandiner.hu - facebook
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • A „dollárbaloldal" továbbra is magyarellenes
  Gyurcsány Ferenc és a „dollárbaloldal" - úgy, ahogy korábban más nemzeti sorskérdések esetén - most is a magyar emberek érdekével szemben határozza meg a politikáját – fogalmaz Hollik István.
 • Életveszélyes az EP vérgőzös javaslata
  Hidvéghi Balázs azt mondta: a javaslat szövege egészen elképesztő állításokat és felhívásokat tartalmaz például a fegyverszállítások tekintetében, nemcsak üdvözli például a tankok Ukrajnába küldését, hanem kifejezetten felhív vadászrepülőgépek és nagy hatótávolságú rakétarendszerek szállítására is.
 • Erdélyben utakat zártak le a hóviharok miatt
  A Fogarasi-hasokban lavina temetett maga alá egy turistákkal teli menedékházat, vasárnap délelőtt még folyt a mentés. Vasárnap reggel mentőcsapat indult a mintegy 2000 méter magasan rekedt turisták kimentésére.
MTI Hírfelhasználó