Holnap érkezik a megemelt nyugdíj
Holnap érkezik az emelt nyugdíj azoknak, akik bankszámlán kapják a juttatást. Két utalás várható: az egyik az emelt júliusi nyugdíjat tartalmazza, a másik pedig a visszamenőleges különbözetet egészen januárig. A háborús infláció miatt júliusban újabb 3,9 százalékkal emelkednek a nyugdíjak. Így átlagosan 52 ezer forint plusszal számolhatnak az arra jogosultak – hangzott el az M1 Híradójában.
2022. július 11. 16:30

Egy, az M1-nek nyilatkozó nyugdíjas már nagyon várja az e havi nyugdíjat. Azt mondja: a növekvő árak miatt szüksége van a megemelt járandóságra. „Most azért van árdrágulás is és azért az ember a megélhetésén észreveszi, amikor bemegy a boltba, hogy már nem annyiba kerül, mint azelőtt került, és ezt az inflációt azért megérzi az ember, nagyon megérzi” – fogalmazott.

Egy másik nyugdíjas az M1-nek azt mondta: azért várja, hogy megérkezzen a megemelet nyugdíj, mert új növényeket szeretne ültetni. A nyugdíjakat idén már másodszor emeli a kormány. Azért döntöttek így, hogy az illetmények kövessék az inflációt. Elsőként

januárban 5 százalékkal emelkedtek ebben a hónapban pedig további 3,9 százalékkal megemelt nyugdíjak érkeznek. Az emelés januárig visszamenőleg jár, amibe beletartozik a 13. havi nyugdíj is. Ez azt jelenti, hogy a nyugdíjasok júliusban átlagosan 52 ezer forint pluszpénzt kapnak. A nyugdíjemelés 2 és fél millió embert érint, akiknek összesen 184 milliárd forint pluszpénzt fizet ki az állam.

A nyugdíjak növekedése ezzel nem áll meg. Az idei két lépésben végrehajtott 8,9 százalék után, novemberben további inflációkövető emelés várható. Jövőre pedig az ideihez képest 1000 milliárd forinttal fordít többet nyugdíjara- és nyugdíjszerű ellátásokra a kormány. A megemelt nyugdíjakat azok, akik a számlájukra kérik, kedden kapják meg. Két utalás érkezik majd: az első a júliusi, 3,9 százalékkal emelt nyugdíj, míg a második a január-júniusi időszakra visszamenőlegesen járó emelés összege és a 13. havi nyugdíj különbözete. A postai kifizetések a megszokott naptári napon történnek, az utalványokon pedig a két kifizetés összege látható majd.

hirado.hu
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • Hazánk első szuperszonikus kutatórakétája
  Sikeresen startolt a BME (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) Aerospace Team által megépített megépített, 3 méter hosszú, szilárd hajtóanyagú, oktatási célú kutatórakéta csütörtökön - közölte az MTI-vel pénteken a projekt főtámogatója, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
 • Nekünk Magyarország biztonsága az első
  Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában.
 • Szijjártó: FARE önkéntes munkásőrök csoportja
  Szijjártó Péter nonszensznek nevezte a szervezet tevékenységét, és reményét fejezte ki, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke „megszabadítja az európai futballt ettől a munkásőr-szervezettől, mert ezek csak bajt okoztak, meg bajokat is fognak okozni”. „Jól látszik, hogy fogalmuk sincsen a világról, és halvány fogalmuk sincsen a magyar történelemről” – emelte ki.
MTI Hírfelhasználó