A magyar katonai hagyományok őrzése
Nagyon fontos számunkra, hogy a magyar katonai hagyományokat, a magyar katonai örökséget, tradíciókat megőrizzük és ápoljuk - mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken, az I. Füzéri Hadtörténeti és Honvédelmi Nap - Katonahősök nyomában című rendezvény megnyitóján.
Utoljára frissítve: 2022. június 10. 12:35
2022. június 10. 11:48

A Honvéd Huszár Díszalegység – honvedelem.hu/Kresz Fruzsina

Nagyon fontos számunkra, hogy a magyar katonai hagyományokat, a magyar katonai örökséget, tradíciókat megőrizzük és ápoljuk - mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken, az I. Füzéri Hadtörténeti és Honvédelmi Nap - Katonahősök nyomában című rendezvény megnyitóján.

 

Füzér vára – fuzervara.hu

Az államtitkár kiemelte: Füzér fontos helyszíne a magyar történelemnek és a magyar hadtörténetnek. Az itt élő emberek, a füzériek évszázadok óta nemcsak a magyarság és a szabadság lángját őrzik szívükben, hanem egy időre a Szent Koronát is őrizték itt - tette hozzá. Hangsúlyozta: a Szent Korona az alaptörvény nemzeti hitvallása szerint megtestesíti Magyarország alkotmányos folytonosságát és képviseli, jelképezi a nemzet egységét.
   
Mint mondta, ezért is örömteli, hogy itt lehetnek Füzéren, "a hazafiasság, a hadtörténet és a honvédelem szellemében" és a magyar katonai hagyományokat és a hősöket tisztelve a 20 iskolából érkezett kadét részt vesz az I. Füzéri Hadtörténeti és Honvédelmi Napon. Pénteken a rendezvényen 160 honvédelmi kadét méri össze tudását és ügyességét.

Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára (k) beszédet mond az I. Füzéri Hadtörténeti és Honvédelmi Nap - Katonahősök nyomában című rendezvény megnyitóján Füzéren 2022. június 10-én. A rendezvényen 20 iskolából érkezett 160 honvédelmi kadét méri össze tudását és ügyességét. MTI/Vajda János 

Vargha Tamás szólt arról is, nagyon fontos a magyar katonai hagyományok, a magyar katonai örökség, tradíciók megőrzése és ápolása. Fontos célunk az önkéntes tartalékos rendszer fejlesztése is, valamint a honvédelmi és hazafias nevelés további erősítése - tette hozzá.
   
Az államtitkár a kadétokhoz szólva úgy fogalmazott: "ti vagytok ennek az országnak, ennek a hazának a jövője, és köszönjük szépen, hogy érdeklődtök Magyarország és itt most kiemelten Füzér hadtörténeti jelentősége és történelme iránt".
   
Ti, fiatalok vagytok ennek az országnak a jövője és ennek a jövőnek az egyik alapköve, hogy erős, magabiztos, jól felszerelt, harcolni képes és tudó magyar honvédségünk legyen. Ezért kezdeményeztük, kezdtük és folytatjuk a haderőfejlesztési programot - mondta.

20200909_Honvéd Huszár Díszalegység felkészülés (5)

Archív felvétel: Díszalegység – honvedelem.hu   

Vargha Tamás hozzátette: a haderő fejlesztése nem lehet teljes a honvédség személyi állományának fejlesztése nélkül. "Jól képzett, erős katonákra is szükség van a technikai eszközök mellett" - mondta, hozzátéve, ezért fontos az életpályamodell fejlesztése is a jövőben.

disz
   
Mindannyian reméljük, hogy sokan jelentkeznek majd a Magyar Honvédség katonái közé. Bízom benne, hogy közöttetek is lesznek ilyenek, de amennyiben máshogy alakul az életetek, akkor is felelősségteljes, elkötelezett tagjai lesztek a magyarok közösségének, éppen úgy, ahogy ezt hősök, az ősök példája mutatja - fogalmazott a HM parlamenti államtitkára.
 

MTI
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A háborúk felelősei
  Kizárt, hogy Putyin (elemzést érdemlő) „dühe” ne játszott volna szerepet a támadási parancs előzményeként. Ő az, aki bármit csinált, a közvéleményt befolyásolni képes nyugati médiában csak és kizárólag negatív jelzővel illették, miközben elnöksége alatt a korábban szétzilált Oroszország újfent katonai és gazdasági hatalom lett – fogalmaz Földi László.
 • Adócsalásba bukhat bele a német kancellár
  Arról ír az AFP francia hírügynökség a Hamburger Abendblatt című német lapra hivatkozva, hogy a „CumEx Files" elnevezésű, adócsalási botrány kapcsán az ügyészség már vizsgálja Olaf Scholz német szociáldemokrata (SPD) kancellár e-mailjet. Scholz 2015. január 1-től lebonyolított elektronikus levelezését nézik át.
 • Orosz forrás: ezres nagyságrendű ukrán veszteség
  Több mint kézezer embert vesztett az ukrán fegyveres erők 14. gépesített dandárja Szoledar térségében az orosz és a Donyec-medencei szakadár szövetséges erők támadása következtében - jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a pénteki hadijelentést ismertetve.
MTI Hírfelhasználó